Είναι τα μπισκότα που θα χρειαστείς για τις γιορτές και όχι μόνο! Βουτυράτα και με γεμάτη γεύση, σου υπόσχομαι πως θα σε συναρπάσουν.
Μπισκότα βουτύρου | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
Υλικά συνταγής:
-
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
50 γρ. άχνη ζάχαρη
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
-
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
20 γρ. κόρν φλάουρ
-
προαιρετικά: μια χούφτα φιστίκια χοντροαλεσμένα
Μέθοδος παρασκευής:
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5′ ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
-
Προσθέτουμε την βανίλια και το αλεύρι με το κόρν φλάουρ κοσκινισμένα. Βάζουμε και τα φιστίκια.
-
Ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι και βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο.
-
Βγάζουμε τη ζύμη, ανοίγουμε με έναν πλάστη και δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με κουπάτ (βγαίνουν περίπου 30 μπισκότα).
-
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12′.
Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.
Post Views: 20