Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν το σπιτικό της γλυκάδα και κανέλα! Ακολουθώντας τα χνάρια της, έφτιαξα φέτος αυτή την ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα!
Υλικά συνταγής:
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
-
400 γρ. κολοκύθα
-
200 γρ. ζάχαρη καστανή
-
70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
-
70 γρ. σταφίδες ξανθές
-
125 γρ. βούτυρο λιωμένο (και έξτρα για το άλειμμα)
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Πηγή εικόνας: faganoula.gr
Μέθοδος παρασκευής:
1) Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά, όλο το βράδυ) για να φύγουν τα υγρά. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά.
2) Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα μέχρι να μαραθεί και ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις σταφίδες. Θέλουμε να δέσει το μίγμα και να μην έχει πάρα πολλά υγρά.
3) Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο, απλώνουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα φύλλα στριφογυριστά σε συνέχειες σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170•C στις αντιστάσεις για 50’.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Θα γίνει ανάρπαστη!
Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.
Post Views: 24