Υλικά
- 250 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
- 500 γραµ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 440 γραµ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
- 4 μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)
- 260ml γάλα
- 1 βανιλίνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι μα το γάλα και την βανιλίνη ή το ξύσμα πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά με βούτυρο μία μεγάλη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στη φόρμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη.