Γιατί να τρώμε μελομακάρονα μόνο στις γιορτές; Έτσι, εγώ σου έφτιαξα αυτό το κέικ για να το χαίρεσαι όλο τον χρόνο!
🛒 Υλικά:
-
150 γρ. μέλι
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
2 αυγά
-
150 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.σ. ηλιέλαιο
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1 κ.γλ. γαρίφαλο
-
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γλ. σόδα
-
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

🥣 Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ με μίξερ χειρός.
-
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και όλα τα μπαχαρικά.
-
Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το ανακατέψουμε με τη σόδα.
-
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε στον αέρα στους 150°C για 10′ και στη συνέχεια, στους 180°C για 40′. Λαχταριστό και χριστουγεννιάτικο!
ΤΙΡ: Σερβίρουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένο καρύδι.

