Η Μαρίνα Ζαφείρη γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1987, κατάγεται από την Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας και ζει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η αγάπη της για την μαγειρική την οδήγησε πριν 4 χρόνια στην δημιουργία του foodblog «Faganoula.gr». Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τι θα φάμε, μαμά;» με 30 λαχταριστές μαμαδίστικες συνταγές.
Το μότο της: «Ζούμε μια φορά, άρα ας ζήσουμε καλά!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολο cheesecake
Για τη βάση:
250 γρ. τριμμένο μπισκότο
10 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
450 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
230 γρ. κρέμα γάλακτος
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Μέθοδος παρασκευής:
1....
Γεύσεις καλοκαιρινές με αναμνήσεις
Αχ, καλοκαιράκι! Η εποχή που οι μέρες είναι ατέλειωτες και τα χαμόγελα πλατιά. Ποιος δεν θυμάται τις γεύσεις που συνοδεύουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια; Εκείνες τις ζεστές ημέρες που...
Λαχανικά στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Καλοκαίρι σημαίνει φαγητάρες σαν κι αυτή.
Μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες σε μια ωραία σάλτσα τομάτας καιιιιιι φούρνο!
Υλικά συνταγής:
3 μελιτζάνες
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
3 μεγάλες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα...
Παγωτό: Μία λέξη, πολλά συναισθήματα
Το παγωτό είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γλύκισμα. Είναι μία εμπειρία που ξυπνάει αναμνήσεις, προκαλεί συναισθήματα και συνοδεύει στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης. Για πολλούς από εμάς, η λέξη «παγωτό» φέρνει στο νου εικόνες...
Τα φρούτα που αγαπάμε
Αν μπορούσα τις καλοκαιρινές μέρες να τρώω μόνο φρούτα, θα το έκανα for sure! Αλλά, όπως έχουμε πει, παν μέτρον άριστον.
Είναι μέρες γεμάτες με τη γλυκιά μελωδία των φρούτων! Τι μπορεί να είναι πιο...
Εύκολο Τιραμισού
Ένα πολύ αγαπημένο και κρεμώδες γλυκό είναι το τιραμισού. Η ονομασία του προέρχεται από το ιταλικό “tirare” που σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά, ανέβασέ με”. Κια το σίγουρο είναι πως με τη γεύση, αλλά και...
Μαγειρίτσα
Μεγάλη Δευτέρα – Μεγάλη μέρα
Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη κρίση
Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλο σκοτάδι
Μεγάλη Πέμπτη – Δάκρυ πέφτει
Μεγάλη Παρασκευή – Θλίψη πολλή
Μέγα Σάββατο – Χαρές γιομάτο
Μεγάλη Λαμπρή – Αυγά κι αρνί
Έφτασε η μέρα, λοιπόν, που...
Το Πάσχα στην Ελλάδα μας!
Αχ, το Πάσχα στην Ελλάδα! Ένας χαρούμενος χαμός από κόκκινα αυγά και μαγειρέματα που συναγωνίζονται το MasterChef! Όλα ξεκινούν με την Τσικνοπέμπτη, όταν όλοι στη γειτονιά είναι έτοιμοι να κάψουν την παραγωγή των κρεοπωλών....
Πεντανόστιμες ταχινόπιτες
Νηστεία δε σημαίνει “στερούμαι”, γι’ αυτό και σήμερα θέλω να σου δείξω πώς θα φτιάξεις πεντανόστιμες ταχινόπιτες που θα συνοδεύουν το απογευματινό καφεδάκι ή θα τις παίρνεις σαν σνακ στη δουλειά.
Υλικά συνταγής:
...
Λαγάνα, η σουσαμένια
Η λαγάνα είναι ένα έθιμο που καλά κρατεί και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας. Σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής και η ονομασία προέρχεται από το αρχαιοελληνικό “λάγανον”, μια ζύμη πλακωτή. Ανάψτε...
Βουτιές στα dipάκια!
Προσοχή! Ακολουθεί ένα άκρως εθιστικό και εύκολο άλειμμα φέτας, το οποίο είναι αυτό που αναζητάς για να συνοδεύσει τα ψητά σου, αλλά και να ευχαριστηθείς την εβδομάδα της Τυρινής. Αυτό το dip φέτας φτιάχνεται...
Πάστα Φλώρα
Είναι ένα γλυκάκι διαχρονικό. Είναι αυτό που λέμε γλυκάκι σταθερή αξία. Είναι γλυκάκι «γιαγιαδίστικο» (και σαν τις γιαγιάδες, δεν έχει!). Όλα αυτά είναι η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ. Και μάλιστα χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο!
Υλικά συνταγής:
...
Γιατί αγαπάμε το φαγητό;
Η γαστρονομία, αγαπημένοι μου, είναι ένας χορός γεύσεων που χαρίζει στη ζωή μας το πιο εκλεπτυσμένο συναίσθημα. Σε κάθε μπουκιά, ξεκινά ένα πανηγύρι γεύσεων, χορεύοντας στον ρυθμό των αρωμάτων και των υφών. Η καθημερινή...