LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αφράτα τυροπιτάκια

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα τυροπιτάκια, έτσι δεν είναι; Γνωρίζω όμως, ένα πλάσμα που τα αγαπάει υπερβολικά και η μαμά της μου έδωσε με χαρά αυτήν τη συνταγή.

Υλικά συνταγής:

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 140 ml ελαιόλαδο

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 φακελάκι baking powder

Γέμιση:

  • 200 γρ. φέτα τριμμένη

  • 1 αυγό

Άλειμμα:

  • 1 αυγό

Μέθοδος παρασκευής:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι με το baking powder και το στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

2. Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ωρίτσα.

3. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε σε τριγωνάκια. Γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με λίγη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα κρουασάν. Αλείφουμε με αυγό.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.

5. Η δόση μας δίνει περίπου 30 τυροπιτάκια που είναι πολύ αφράτα!

 

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.