Ένα πολύ αγαπημένο και κρεμώδες γλυκό είναι το τιραμισού. Η ονομασία του προέρχεται από το ιταλικό “tirare” που σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά, ανέβασέ με”. Κια το σίγουρο είναι πως με τη γεύση, αλλά και την υφή του, το καταφέρνει!
Υλικά:
-
1 φυτική κρέμα γάλακτος (500 γρ.)
-
3 συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε
-
2 συσκευασίες σαβαγιάρ
-
καφές εσπρέσσο
-
κακάο, για το πασπάλισμα
Μέθοδος παρασκευής:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
2. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
3. Παίρνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μια στρώση σαβαγιάρ, αφού τα βουτήξουμε στον καφέ.
4. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με σαβαγιάρ και κρέμα.
5. Πασπαλίζουμε με κακάο.
Απολαμβάνουμε!
Tip: Μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα, αντί μασκαρπόνε.
Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr
Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.