LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο cheesecake

Για τη βάση:

  • 250 γρ. τριμμένο μπισκότο

  • 10 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 450 γρ. τυρί κρέμα

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος

  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας

 

Cheesecake | Πηγή εικόνας: faganoula.gr

Μέθοδος παρασκευής:

1. Αναμιγνύουμε το μπισκότο με το βούτυρο, το απλώνουμε καλά σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια.

3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

4. Σερβίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή γλυκό κουταλιού!

 

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.