LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ βανίλιας

Απλό και κλασικό θα έλεγε κάποιος, κέικ βανίλιας, λοιπόν, από ένα κομμάτι πρωινού ή και γλυκού μέχρι συντροφιά για το καφέ ή το γάλα σας. Σνακ για όλες τις ώρες της μέρας θα πω εγώ και πάμε να δούμε τη συνταγή του…

Κέικ βανίλιας | Πηγή εικόνας: https://www.gojimary.gr/

Υλικά:

  • 250gr. βούτυρο (82% λιπαρά)(σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 250gr. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

  • 1 βανίλια

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

  • 250gr. αυγά (5)

  • 350gr. αλεύρι (μαλακό)

  • 5gr. μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα)

Εκτέλεση:

1) Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα ή το φτερό, χτυπάμε με τα πρώτα μας υλικά (το βούτυρο,τη ζάχαρη άχνη,τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι) σε δυνατή ταχύτητα.

2) Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

3) Βγάζουμε το κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ).

4) Ανακατεύουμε κυκλικά με μια μαρίζ ή με το χέρι μας.

5) Τέλος, γεμίζουμε τη φόρμα μας μέχρι τα 3/4 (αφού τη βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε πρώτα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά, στη μέση του φούρνου.

Για τη διακόσμηση:

Αν θέλουμε να το διακοσμήσουμε, αφού κρυώσει, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη άχνη ζάχαρη ή κακάο. Επίσης, μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα και να τη περιχύσουμε από πάνω ή και σε γραμμές.

Καλή απόλαυση!



Μαρία Σαλμά
Αρθρογράφος
Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία Σαλμά εδώ.