LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ μελομακάρονο

Γιατί να τρώμε μελομακάρονα μόνο στις γιορτές; Έτσι, εγώ σου έφτιαξα αυτό το κέικ για να το χαίρεσαι όλο τον χρόνο!

🛒 Υλικά:

  • 150 γρ. μέλι

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

  • 1 κ.γλ. κανέλα

  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.γλ. σόδα

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 

🥣 Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ με μίξερ χειρός.

  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και όλα τα μπαχαρικά.

  3. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το ανακατέψουμε με τη σόδα.

  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε στον αέρα στους 150°C για 10′ και στη συνέχεια, στους 180°C για 40′. Λαχταριστό και χριστουγεννιάτικο!

ΤΙΡ: Σερβίρουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένο καρύδι.

 

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.