LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κους Κους με Γαρίδες

Κους κους με γαρίδες για σήμερα.
Ένα ζεστό, μαμαδίστικο φαγάκι, χυλωμένο όπως πρέπει!

🛒 Υλικά:

  • 1/2 κιλό γαρίδες

  • 250 γρ. κουσκούς

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη

  • 1 κ.γλ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

 

 

🥣 Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2′ τις γαρίδες. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κους κους και βάζουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος, βάζουμε και τις γαρίδες.

  4. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό!

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.