LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκουμάδες

Μη μου πείτε ότι δε σκεφτήκατε πανηγύρι με το που διαβάσατε το τίτλο γιατί δε θα σας πιστέψω. Οι λουκουμάδες, λοιπόν, εκτός από τα πανηγύρια μπορούν να βρεθούν σε πολλά άλλα μέρη ως γλυκό, αλλά και ως αλμυρό πλέον, όπως και σε δύο διαφορετικά σχήματα,το ένα είναι σαν μπαλάκια και το άλλο στρογγυλό με τρύπα στη μέση. Είναι ένα γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για τους λουκουμάδες:

  • ½ gr. νερό

  • 100 gr. ρυζάλευρο

  • ½ gr. νερό

  • 40 gr. ζάχαρη

  • 7,5 gr. αλάτι

  • 40 gr. μαγιά νωπή (ξηρή 15 gr.)

  • 750 gr. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1000 gr. ζάχαρη

  • 1 ξύλο κανέλας

  • ½ νερό

  • 200gr. γλυκόζη

  • 100gr. μέλι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό και το ρυζάλευρο,μέχρι να πάρουν μια βράση.Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει απλωμένη σε πάγκο.

2. Μέσα σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας και (το νερό,το αλάτι,τη μαγιά και τη ζάχαρη (να διαλυθούν μόνα τους πρώτα)

3. Τα τοποθετούμε όλα μαζί,ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε τη κρέμα (της βράσης ).

4. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.

5. Κόβουμε σε μπαλάκια με βρεγμένα χέρια και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

6. Αμέσως μόλις βγουν από το τηγάνι σιροπιάζουμε.(το σιρόπι να είναι χλιαρό)

TIP: Αν επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω κάποια πραλίνα (π.χ. σοκολάτα) ή ακόμα και παγωτό,κάποιο ξηρό καρπό,τριμμένο μπισκότο ή και τρούφα.

Καλή όρεξη!



Μαρία Σαλμά
Αρθρογράφος
Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία Σαλμά εδώ.