Γλυκά σαν τη μηλόπιτα πάντα μου έφερναν στο νου κάτι “μαμαδίστικο”. Γι’ αυτό και πήρα την συνταγή της πεθερούλας που είναι ακριβώς αυτό. Και είναι αφρός!
Υλικά συνταγής:
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 190 γρ. ηλιέλαιο
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακ. baking powder
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- 4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- προαιρετικά: 2-3 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
Μηλόπιτα | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
Μέθοδος παρασκευής:
1) Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο με το μίξερ χειρός.
2) Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3) Βάζουμε και όλα τα άλλα υλικά με τελευταία τα κομμάτια μήλου.
4) Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση ή μια φόρμα του κέικ.
5) Βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 50′ περίπου.
6) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη!
Μηλόπιτα | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.
Post Views: 7