LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπισκότα βουτύρου

Είναι τα μπισκότα που θα χρειαστείς για τις γιορτές και όχι μόνο! Βουτυράτα και με γεμάτη γεύση, σου υπόσχομαι πως θα σε συναρπάσουν.

Μπισκότα βουτύρου | Πηγή εικόνας: faganoula.gr

Υλικά συνταγής:

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες

  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 20 γρ. κόρν φλάουρ

  • προαιρετικά: μια χούφτα φιστίκια χοντροαλεσμένα

Μέθοδος παρασκευής:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5′ ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

  • Προσθέτουμε την βανίλια και το αλεύρι με το κόρν φλάουρ κοσκινισμένα. Βάζουμε και τα φιστίκια.

  • Ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι και βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο.

  • Βγάζουμε τη ζύμη, ανοίγουμε με έναν πλάστη και δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με κουπάτ (βγαίνουν περίπου 30 μπισκότα).

  • Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12′.

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.