LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπισκότα βρώμης με αμυγδαλοβούτυρο

Αυτά τα μπισκότα είναι το σνακ σου για τη δουλειά ή το σχολείο. Είναι χορταστικά, νόστιμα και υγιεινά! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

🛒 Υλικά συνταγής:

  • 240 γρ. βούτυρο αμυγδάλου

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 2 αυγά

  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 1 κ.γλ. baking powder

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 100 γρ. χοντροκομμένη κουβερτούρα

 

🥣 Μέθοδος παρασκευής:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

2. Προσθέτουμε τη βρώμη, αφού την ανακατέψουμε με το baking και το αλάτι.

3. Τέλος, ρίχνουμε τη χοντροκομμένη κουβερτούρα και ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη θα κολλάει λίγο.

4. Με την βοήθεια δύο κουταλιών βάζουμε μπαλάκια ζύμης σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 12-13′.

Βγαίνουν 16 μπισκότα.

ΤΙΡ: Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.