LIFE & STYLE, ΓΟΝΕΙΣ

Παιδικό πάρτι σε παραλία!

Ζεστή αμμουδιά και καλεσμένοι; Μπορεί να λειτουργήσει καλά ένα τέτοιο πάρτι; Πάμε να απαντήσουμε σε μια τέτοια ιδέα, για πάρτι γενεθλίων σε αυτή την τοποθεσία. Αρχικά, να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ, γίνεται! Έχουμε διεξαγάγει πάνω από 10 φορές παιδικό πάρτι σε αμμουδιά και είχαμε περάσει υπέροχα, μικροί και μεγάλοι!

Καλοκαιρινά είδη | Πηγή εικόνας: https://www.poolfunforeveryone.com/

Εντοπίζουμε τέσσερα σημεία που θα στέψουν επιτυχώς ένα τέτοιο πάρτι! Καθώς υπάρχουν διαφορές και λεπτομέρειες σε σχέση με ένα πάρτι στον κήπο του σπιτιού σας.

Νούμερο ένα και μεγάλης σημασίας είναι το μέρος που θα επιλέξουμε! Ένα παραλιακό καφέ με τραπεζοκαθίσματα πολύ κοντά στην αμμουδιά, ώστε οι γονείς να μπορούν να απολαύσουν το ρόφημά τους. Με αυτό τον τρόπο έχουμε άμεση επαφή με τα παιδιά και οπτική εικόνα, ώστε άνετα να μπορούν να πάνε στο τραπέζι του γονιού τους για ό,τι χρειαστούν! Το προτιμούμε, λοιπόν, μια καφετέρια στην παραλία, καθώς προσφέρει σκιερό μέρος στους γονείς και πιθανόν να υπάρχει κάποια εξέδρα ξύλινη ώστε να μπορούμε να καθίσουμε την ώρα που κάνουμε το face painting στα παιδιά.

Ξύλινο παγκάκι | Πηγή εικόνας: https://www.amazon.co.uk/

Επόμενο βήμα είναι να έχουμε ενημερώσει στην πρόσκληση του πάρτι ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία ενός γονέα ή κηδεμόνα! Ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε τα παιδιά είναι 4 ετών είτε είναι 9 ετών κρίνεται η παρουσία ενός ενήλικα απαραίτητη, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς άγχος! Έτσι, διασφαλίζουμε την ασφάλεια του παιδιού και την επιτήρησή του. Ο επαγγελματίας της ψυχαγωγίας, που είναι οι Μικρές Σβούρες, πραγματοποιούν παιχνίδια στεριάς αποκλειστικά! Περνάμε φανταστικά με σκυταλοδρομίες, παιχνίδια νερού που τα μεταφέρουμε από δοχεία σε δοχεία σε ομάδες. Παιχνίδια survivor, κρυμμένου θησαυρού, πολλά παιχνίδια με χορό και ατελείωτη διασκέδαση.

Survivor games for kids | Πηγή εικόνας: https://www.airgame.gr/

Ένα επιπλέον βήμα είναι πάνω στην πρόσκληση να έχουμε βάλει κάποια φωτογραφία του μέρους και να αναφέρουμε με μεγάλα γράμματα για τον ρουχισμό του παιδιού! Καταφέρνουμε με αυτό τον τρόπο να είναι τα παιδιά εφοδιασμένα με μαγιό, αλλά και έξτρα ρούχα για να μπορούν να παίξουν ανενόχλητα!

Τελευταίο βήμα και άκρως σημαντικό είναι να έχουμε πάει στο σημείο που θέλουμε να κλείσουμε το πάρτι μας, την ώρα που θα βάλουμε και την έναρξη του πάρτι. Ώστε να δούμε ο ήλιος προς τα πού χτυπάει, αν υπάρχει κάποιο σκιερό μέρος, κάτω από κάποιο δέντρο, είτε κάποιο σκίαστρο του μαγαζιού. Εννοείται ότι η επιλογή της απογευματινής ώρας, μετά τις 18:00 το απόγευμα, είναι ιδανική, με τις ακτίνες του ήλιου να είναι πιο ήπιες και οι δραστηριότητες να γίνονται ακόμη πιο απολαυστικές!

Παίζοντας στο ηλιοβασίλεμα | Πηγή εικόνας: https://www.famlii.com/

Εν κατακλείδι, θα αναφέρουμε μερικά μέρη, κυρίως στην ακτογραμμή της Ανατολικής Αττικής που έχουμε πραγματοποιήσει πάρτι! Παίρνετε ιδέες και φυσικά μπορεί να γίνει και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εσείς σκεφτείτε!

Το κτήμα Ραΐκου-Καλοκαιράκι στο Μαραθώνα είναι υπέροχη επιλογή με έκταση γκαζόν για πολύ παιχνίδι και πρόσβαση στην αμμουδιά!

Κτήμα Ραΐκου-Καλοκαιράκι | Πηγή εικόνας: https://foursquare.com/

Το μαγαζί Me Ammo στη Νέα Μάκρη, με τα τραπεζοκαθίσματα πάνω στην παραλία ώστε το παιχνίδι να γίνει πολύ κοντά στους γονείς! Έξτρα είναι ότι υπάρχουν αρμυρίκια και σκιά σε κάποια σημεία!

Me Ammo Νέα Μάκρη | Πηγή εικόνας: https://foursquare.com/

Παραλιακό μαγαζί στη Ραφήνα, το Kraken Beach Bar, είναι δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας, με μαξιλάρες και καθίσματα πάνω στην άμμο, έτσι και οι γονείς απολαμβάνουν το απόλυτο καλοκαίρι. Άπλετος χώρος για παιχνίδι με τις Μικρές Σβούρες!

Kraken Beach Bar Ραφήνα | Πηγή εικόνας: https://www.krakenbeachbar.gr/

Απόπλους Σχινιάς / Apoplous είναι στην παραλία του Σχινιά, είναι εστιατόριο και έχουν βρεθεί σε ημέρα βάπτισης και εκεί είχε επιλέξει το ζευγάρι να γίνει εκεί το τραπέζι της βάπτισης! Έχει αίθριο σημείο που μπορούμε να παίξουμε και να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι!

Απόπλους Σχινιάς | Πηγή εικόνας: https://www.in2life.gr/



Καλλίστη Τσαναή
Αρθρογράφος
Ψυχαγωγός, Ιδρύτρια της εταιρείας Μικρές Σβούρες

Διαβάστε περισσότερα για την Καλλίστη Τσαναή και τις Μικρές Σβούρες εδώ.