Όμορφα τα πρωινά μας, ειδικά με κάτι τόσο νόστιμο όσο αυτά τα στριφτά πιτάρια! Και με μελάκι, παρακαλώ!
🛒 Υλικά:
-
250 γρ. αλεύρι κίτρινο (σκληρό)
-
1 κοφτή κ.γλ. αλάτι
-
1 κ.γλ. ξύδι
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
-
150 γρ. νερό χλιαρό
-
λίγο κορν φλαουρ για το άνοιγμα της ζύμης
-
μερικές κουταλιές μέλι

🥣 Εκτέλεση:
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο. Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για 10′.
-
Χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες και με τη βοήθεια του κορν φλάουρ κι ενός πλάστη, ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και στριφογυρίζουμε.
-
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3′.
-
Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και λίγη κανέλα!
ΤΙΡ: Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι.

