LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στριφτά πιτάρια με μέλι

Όμορφα τα πρωινά μας, ειδικά με κάτι τόσο νόστιμο όσο αυτά τα στριφτά πιτάρια! Και με μελάκι, παρακαλώ!

🛒 Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι κίτρινο (σκληρό)

  • 1 κοφτή κ.γλ. αλάτι

  • 1 κ.γλ. ξύδι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη

  • 150 γρ. νερό χλιαρό

  • λίγο κορν φλαουρ για το άνοιγμα της ζύμης

  • μερικές κουταλιές μέλι

 

 

🥣 Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο. Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για 10′.

  2. Χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες και με τη βοήθεια του κορν φλάουρ κι ενός πλάστη, ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και στριφογυρίζουμε.

  3. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3′.

  4. Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και λίγη κανέλα!

ΤΙΡ: Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι.

 

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.