LIFE & STYLE, ΓΟΝΕΙΣ

Τα καλύτερα πάρκα για πάρτι την Άνοιξη

Κατάφυτα, γεμάτα δέντρα, πέτρινους διαδρόμους , ξύλινα κιόσκια, πάρκα με καφετέριες, πάρκα χωρίς καφετέριες, πάρκο με άλογα, πάρκα με κολυμβητήριο. Λογιών λογιών πάρκα στην Αθήνα και σε όλο το εύρος της Αττικής. Ας τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και θα τα δούμε από τη ματιά ενός επαγγελματία της ψυχαγωγίας στα πρακτικά του πάρτι! Διότι ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ τέρπει την ψυχή!

Δηλαδή υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία ώστε να επιλέξω το καλύτερο μέρος για να στήσω το πάρτι μου;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ασφαλώς ναι! Το μεγάλο θετικό που προσφέρει ένα πάρτι σε πάρκο είναι η ανοιχτοσύνη, η δυνατότητα να προσέλθουν πολλοί καλεσμένοι, αλλά και η πληθώρα παιχνιδιών, καθώς βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο. Συνήθως, είναι παρκά που τα ξεχωρίζουμε, τα επισκεπτόμαστε συχνά τα Σαββατοκύριακα, είναι στην περιοχή όπου κατοικούμε, είτε ήμασταν καλεσμένοι σε πάρτι εκεί και μας άρεσε πολύ το μέρος διεξαγωγής του.

Πώς θα εντοπίσω την καλύτερη θέση μέσα στο πάρκο για να κάνω το πάρτι μου;

Η θέση όπου θα είμαστε πρέπει να έχει σκιά από κάποιο κιόσκι, είτε να έχουμε πάει στο πάρκο κατά τις 11 το πρωί για να δούμε από πού γυρίζει ο ήλιος και να στήσουμε στο σκιερό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε γονείς και παιδιά όσο το δυνατόν ενεργητικοί, καθώς δεν θα μας έχουν καταβάλει οι άμεσες ακτίνες του ήλιου.

Κοιτάμε επίσης το κράσπεδο. Είναι ψιλό το χαλίκι, είναι χώμα, είναι γκαζόν, τσιμέντο, αμφιθέατρο ξύλινο; Το θεωρείς αμελητέο ή το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς, αλλά είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά! Ο εορτάζων όσο και οι καλεσμένοι θα γεμίσουν με σκόνη που θα σηκωθεί από το χώμα τρέχοντας στην πίστα survivor, θα μείνουν ανακαθισμένοι στα γόνατά τους χωρίς να μπορούν άνετα να απολαύσουν τα μαγικά και να καθίσουν οκλαδόν, γιατί θα λερώσουν τα ρούχα τους. Η καλύτερη επιλογή, είναι ένα ημικύκλιο με τσιμέντο, ένα μικρό αμφιθέατρο από ξύλο, το γκαζόν είναι πολύ καλή επιλογή, το ψιλό χαλίκι βοηθάει να μην σηκώνεται σκόνη, και τελευταία επιλογή το χώμα, καθώς γίνονται μέσα σε πέντε λεπτά άλα με σκόνη! Από το ηχείο, τα παπούτσια, μέχρι τα γυαλιά ηλίου.

Μια ωραία πιλενιά είναι το μέρος που θα διαλέξετε να έχει κάποια παγκάκια, ώστε και οι γονείς να μπορούν να πιουν ανενόχλητα τις πρώτες γουλιές του καφέ τους, αλλά και κατά τη διάρκεια του πάρτι που θα σερβιριστούν σνακ, φαγητό και τούρτα, να υπάρχει χώρος να κάτσουν τα παιδιά για να φάνε. Στον χρόνο αυτό, οι Μικρές Σβούρες φουσκώνουν μπαλόνι σε όποιο παιδί ολοκληρώσει το πιάτο του!

Αναφέραμε τα τρία πιο σημαντικά σημεία για επιτυχία παιδικού παρτι στην τοποθεσία πάρκο. Τελευταίο είναι να παρατηρήσουμε τα δέντρα του πάρκου. Είναι πεύκα γεμάτα γύρη, είναι κάποιο μέρος του πάρκου με θάμνους χωρίς πολλά δέντρα αλλεργιογόνα; Υπάρχει περίπτωση κάποιο παιδί να έχει αλλεργία στη γύρη και στα πεύκα που έχουμε σε τόσα και σε τόσα μέρη. Ας προμηθευτούμε κάποιο εντομοαπωθητικό ή και αντιισταμινικό, ώστε άμεσα να μπορούμε να δράσουμε αν χρειαστεί.

Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ψυχαγωγίας σας παραθέτω μερικά πάρκα όπου έχουμε βρεθεί και παίξει με μεγάλη επιτυχία!

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

Πηγή εικόνας: https://www.veikoutrail.gr/index.php/park-veikou

Αττικό Άλσος, Πεδίον του Άρεως

Πηγή εικόνας: https://left.gr/news/kleinoyn-pedion-toy-areos-alsos-finopoyloy-attiko-alsos-ymittos

Πάρκο Μπακογιάννη, Βριλήσσια

Πηγή εικόνας: https://www.alwayspureorganics.com/jlwx279399qeti.html

Πάρκο Ρεματιάς, Βριλήσσια

Πηγή εικόνας: https://vrilissia-city-shopping-guide.blogspot.com/2010/10/blog-post_3152.html

Πάρκο Φινόπουλου, Αθήνα

Πηγή εικόνας: https://www.tanea.gr/2020/03/20/greece/kleinoun-pedion-areos-lofos-finopoulou-attiko-alsos-kai-eisodoi-ymittou/

Άλσος Λογγίνου, Μετς

Πηγή εικόνας: https://www.lifo.gr/now/greece/idryma-onasi-dinei-kai-pali-zoi-sto-alsos-logginoy-sto-mets

Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Πηγή εικόνας: https://parkoflisvos.gr/

Πάρκο Υμηττού, Ηλιούπολη

Πηγή εικόνας: https://spay.gr/nea/to-proto-apo-ta-8-perivallontika-parka-toy-ymittoy-einai-gegonos/

Πάρκο Τρίτση, Ίλιον

Πηγή εικόνας: https://www.naturagraeca.com/ws/130,192,12,1,1,%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%A4%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7

Πάρκο Ειρήνης (Άτταλος)

Πηγή εικόνας: https://argus-dog.gr/parko-eirinis-attalos/

Δάσος Φασιδέρη, Εκάλη

Πηγή εικόνας: https://popaganda.gr/citylife/dasos-syggrou-wwf-greenspaces/

 



Καλλίστη Τσαναή
Αρθρογράφος
Ψυχαγωγός, Ιδρύτρια της εταιρείας Μικρές Σβούρες

Διαβάστε περισσότερα για την Καλλίστη Τσαναή και τις Μικρές Σβούρες εδώ.