EVENTS & NEWS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Σεβασμού (Respect Day) στο Hello Νέας Μάκρης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Σεβασμού (Respect Day) στο Hello Νέας Μάκρης!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Hello Νέας Μάκρης υλοποίησαν δράσεις σχετικές με την έννοια του σεβασμού και της ευγένειας, προκειμένου να προσεγγίσουν αυτές τις ύψιστες αξίες ζωής και να τις επιβεβαιώσουν ως καθημερινή πράξη, με στόχο ένα ασφαλές και γεμάτο σεβασμό σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Hello Νέας Μάκρης συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για την έννοια του σεβασμού, δημιούργησαν χειροτεχνίες και ζωγραφιές, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο και αποτύπωσαν τον ορισμό του σεβασμού!

Τα μεγάλα παιδιά της Μελέτης του Hello Νέας Μάκρης σχημάτισαν με τετράδια όλων των μαθητών, στον προαύλιο χώρο του εκπαιδευτηρίου μας, τη λέξη respect, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό! Προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το θέμα του σεβασμού και της ευγένειας!

Η Respect Day θεσπίστηκε την περσινή σχολική χρονιά (2022-2023) για το Hello Νέας Μάκρης και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία ευαισθητοποίησης και προβληματισμού των παιδιών μας, σε θέματα όπως ο σεβασμός, η ευγένεια και η καλοσύνη, αρχές και στάσεις ζωής που χαρακτηρίζουν κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά και κάθε πολιτισμένη κοινωνία και μας απασχολούν ιδιαίτερα, τόσο ως Εκπαιδευτικούς όσο και ως μέλη της κοινωνίας, γενικότερα.

Δελτίο τύπου από τη Ρένα Πέτρου.