LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια

Κουλουράκια, είτε τα πεις Πασχαλινά για να γεμίσουν τα καλάθια με τα αυγά και τα τσουρέκια σου το Πάσχα, είτε τα πεις απλά κουλουράκια για να συντροφεύουν το γάλα ή τον καφέ σου είναι το ίδιο νόστιμα. Οπότε χωρίς πολλά λόγια πάμε στη συνταγή.

Πηγή εικόνας: https://www pasxalina.koulourakia/

Υλικά:

  • 750 gr. αλεύρι

  • 190 gr. ζάχαρη (κρυσταλλική)

  • 225 gr. βούτυρο (150gr. μαργαρίνη,75gr. βούτυρο γάλακτος)

  • 65 gr. γάλα

  • 10gr. αμμωνία ή 20 gr. σόδα ή 20 gr. μπέικιν πάουντερ

  • 30 gr. μέλι

  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα + χυμό)

  • 1 βανίλια

  • 2 αυγά + 1 κρόκο

Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι, (2 gr. μαστίχα προαιρετικά), το γάλα και 50gr. από το αλεύρι μας.

2. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε με σύρμα (πολύ).

3. Αφού πάρει όγκο βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε μέσα την αμμωνία, το χυμό, το μέλι και το υπόλοιπο αλεύρι.

4. Χτυπάμε για λίγο για να μη χάσουμε όγκο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να είναι έτοιμη η ζύμη μας.

5. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 175-185°C για 20-25 λεπτά.



Μαρία Σαλμά
Αρθρογράφος
Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία Σαλμά εδώ.