LIFE & STYLE, ΓΟΝΕΙΣ

Πόσο νωρίτερα να καλέσω για ένα πάρτι;

Μια ερώτηση που λαμβάνουμε αρκετά συχνά:

– Θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το παιδικό πάρτι του παιδιού μας. Πόσο καιρό πριν να σας καλέσουμε για τη δέσμευση της ψυχαγωγίας;

Η απάντηση είναι πολύ άμεση. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα! Πάμε να δούμε μαζί μερικά σημεία που μπορούν να λειτουργήσουν επιβοηθητικά για έναν γονιό.

Ανοίγοντας το ετήσιο ημερολόγιο, με περίσσεια άνεση, εντοπίζεις τα γενέθλια του παιδιού σου.

Φέτος πέφτουν Πέμπτη, είτε Δευτέρα, ακόμη και Παρασκευή. Ρίχνοντας μια ματιά στα πιο κοντινά Σαββατοκύριακα, διαλέγεις την ημέρα που είναι ιδανική για το πάρτι γενεθλίων. Μόλις έχεις κάνει το πρώτο βήμα για τον προγραμματισμό του πάρτι!

Η συνέχεια είναι να κουβεντιάσεις μαζί με τον εορτάζων ή εορτάζουσα πώς το έχει φανταστεί. Θέλει το θέμα να είναι Harry Potter; Θέλει μονόκερο; Μήπως του αρέσει το ποδόσφαιρο; Ό,τι κι αν διαλέξει, έχεις σχηματίσει το θέμα της τούρτας, τον στολισμό για το πάρτι, τα χρώματα των διακοσμητικών, και αν δεσμεύσεις ανιματέρ ή αλλιώς μια Μικρή Σβούρα σε ποια στολή να προσανατολιστείτε. Συγχαρητήρια! Ολοκλήρωσες το δεύτερο βήμα και είσαι σε πολύ καλό δρόμο!

Ναι, αλλά ποιο είναι το τρίτο και βασικότερο βήμα για να έχει το πάρτι σου μεγάλη επιτυχία;

Θέλεις να έχεις μουσική, μικρόφωνο, πολυεπίπεδα παιχνίδια, αλληλεπίδραση γονείς με παιδιά, γέλιο, πολύ χορό και ατελείωτη κίνηση; Είσαι πανέτοιμος να καλέσεις για να δεσμεύσεις το πρόγραμμα ψυχαγωγίας! Ένα γεμάτο δίωρο πρόγραμμα όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν αναμνήσεις, θα παίξουν με την καρδιά τους, θα διασκεδάσουν, θα ψυχαγωγηθούν και θα απολαύσουν τη Μικρή Σβούρα!

Στο τηλεφώνημα αυτό, λύνουμε όποια απορία προκύψει: πότε να βγάλουμε την τούρτα, πότε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι, ακόμη και αν τα παιδιά πεινάσουν, θα σας συντονίσουμε εμείς για το φαγητό! Με σταθερή φωνή και σιγουριά τα βάζουμε όλα στη σωστή σειρά. Άλλωστε μαζί τα προσαρμόζουμε όλα, είμαστε ευέλικτοι για να περάσουμε υπέροχα!

Ένα tip ακόμα είναι πως όταν κλείνεις την ημερομηνία δύο με τρεις μήνες πριν, έχεις καταθέσει την προκαταβολή και έχεις λάβει την απόδειξη για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, σου έχει φύγει ένα μεγάλο κομμάτι ανησυχίας για τη διαθεσιμότητα, καθώς οι Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα είναι περιορισμένα κάθε μήνα. Έτσι, χωρίς άγχος και πίεση έχεις κλείσει την ημέρα και ώρα και μπορείς να τακτοποιήσεις όλα τα άλλα εξίσου διασκεδαστικά σημεία για το πάρτι σου.

Πολλές φορές ετοιμάζουμε εμείς τον στολισμό του χώρου με μπαλονοκατασκευές στα χρώματα και το θέμα που έχετε επιλέξει. Ερχόμαστε νωρίτερα από την ώρα έναρξης της πρόσκλησης, στήνουμε τα μπαλόνια στο δάπεδο, πίσω απο καρέκλες, στο σημεόο που θα σβήσουμε την τούρτα.

Αν έχετε προπαραγγείλει και την χειροποίητη πινιάτα, τη φέρνουμε μαζί μας, με το πλαστικό ρόπαλο και στον παλμό των παιχνιδιών, θα σχηματίσουμε ένα μεγάλο τρένο, θα σας συντονίσουμε για να την χτυπήσουν μαζί όλα τα ζουζούνια και θα λυθεί από εμάς, χωρίς να υπάρξουν παράπονα. Πώς το κάνουμε αυτό; Εφοδιασμένοι με έξτρα λιχουδιές προσφέρουμε κέρασμα σε όλα τα ζουζούνια μετά το σπάσιμο της πινιάτας.

Εν κατακλείδι, είναι η καλύτερη επιλογή, να κλείσω το χώρο και τον ανιματέρ μόλις έχω κατασταλάξει στην ημέρα του πάρτι. Διασφαλίζω ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα και οι καλεσμένοι θα περάσουν υπέροχα. Μειώνω τα επίπεδα στρες για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Νιώθουμε γεμάτοι και ασχολούμαστε με άλλα διασκεδαστικά βήματα, όπως την τούρτα, τα δωράκια για κάθε καλεσμένο, το προσκλητήριο, το θέμα του πάρτι. Με ένα τηλεφώνημα έχετε τη δυνατότητα να δεσμεύσετε δύο ωρες ψυχαγωγία, στολισμό, αν το επιθυμείτε, και χειροποίητη πινιάτα!



Καλλίστη Τσαναή
Αρθρογράφος
Ψυχαγωγός, Ιδρύτρια της εταιρείας Μικρές Σβούρες

Διαβάστε περισσότερα για την Καλλίστη Τσαναή και τις Μικρές Σβούρες εδώ.