Καλοκαιράκι χωρίς παγωτό γίνεται; Δε γίνεται! Γι’αυτό θα πούμε λίγα λόγια για μία από τις πιο κλασσικές πλέον γεύσεις παγωτού που υπάρχει. Έχει κολλώδη υφή που οφείλεται στο σαλέπι και λευκό χρώμα. Είναι από τα πρώτα είδη παγωτού που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του ’60. Ας δούμε τη συνταγή…
Υλικά
-
338ml γάλα
-
250ml κρέμα γάλακτος 35%
-
1 κ.γλ. σαλέπι
-
μισό φλ.ζάχαρη
-
1 κοφτό κ.γλ. μαστίχα (κοπανισμένη)
-
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικό)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
-
Γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση
1) Διαλύουμε το σαλέπι μαζί με την κανέλα σε 38ml γάλα.
2) Στο μπλέντερ χτυπάμε 25 ml γάλα μαζί με τη μαστίχα.
3) Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το διαλυμένο σαλέπι, την κανέλα, τη μαστίχα, και την κρέμα γάλακτος. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο για να μη μας κολλήσει.
4) Το αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος να κρυώσει.
5) Το βάζουμε σε άλλο μεταλλικό σκεύος που κλείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στις 2 ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με πιρούνι. Επαναλαμβάνεται αυτή τη διαδικασία δύο φορές (θα βοηθήσει να γίνει αφράτο). Το αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες στην κατάψυξη.
6) Το βγάζουμε 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο!
Καλή απόλαυση!
Μαρία Σαλμά
Αρθρογράφος
Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία Σαλμά εδώ.