Αφρατούλικα και λαχταριστά είναι τα ρολάκια πραλίνας. Η δε ζύμη θα σε συναρπάσει!
Ρολάκια πραλίνας | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
Υλικά συνταγής:
-
120 ml χλιαρό γάλα
-
120 ml χλιαρό νερό
-
1 φακ. ξηρή μαγιά
-
50 γρ. μέλι
-
1 αυγό
-
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
1 βανίλια
-
500 γρ. αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ.
-
μερικές κουταλιές πραλίνας
-
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
-
1 αυγό για το άλειμμα
Μέθοδος παρασκευής:
1) Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και το μέλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10′.
2) Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια.
3) Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
4) Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ζυμώνουμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη. Αλείφουμε την πραλίνα, ρολάρουμε και κόβουμε τα ρολάκια. Τοποθετούμε σε ταψί με θήκες, αφού βάλουμε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη για 30′.
5) Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 30′.
Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.
Post Views: 21