Πατάτες γιαχνί… Ένα φαγάκι θαλπωρής, ζεστασιάς και ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες που διανύουμε. Α! Και νηστίσιμο, φυσικά.

Πατάτες γιαχνί | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
🛒 Υλικά συνταγής (για 4 μερίδες):
-
7 μεσαίου μεγέθους πατάτες κομμένες στα τέσσερα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές της σούπας πελτές
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 γεμάτη κ.γλ. ζωμός λαχανικών
-
φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

Πατάτες γιαχνί | Πηγή εικόνας: faganoula.gr
🥣 Μέθοδος παρασκευής:
1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
2. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο και πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
3. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις πατάτες.
4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό λαχανικών, βάζουμε και βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγάκι μας.
5. Στα τελευταία δύο λεπτά προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
6. Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι ολικής!

Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.
Post Views: 7