LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνουπίδι στον φούρνο

Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες δυσκολεύονται να εντάξουν το κουνουπίδι στην διατροφή τους διότι δεν τους είναι αποδεκτή η ιδιαίτερη γεύση του. Έτσι δεν λαμβάνουν το όφελος της αντιοξειδωτικής του δράσης. Με την παρακάτω συνταγή το κουνουπίδι θα γίνει για εσένα ένας νόστιμος μεζές ιδανικός για να συνοδέψεις το άπαχο κρέας σου ή να το προσθέσεις στην σαλάτα οσπρίων σου. 

🛒 Υλικά (για 15-18 κροκέτες):

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 3 κ.σ πετιμέζι

  • 1 κ.σ κρέμα βαλσάμικο

  • 3 κ.σ νερό

  • Κύβος λαχανικών

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

  • 1 κουτ. γλυκού κάρι

  • Τζίντζερ σε σκόνη ή σκόνη σκόρδου

  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Σουσάμι

  • Μαυροκούκι

  • Παπαρουνόσπορος

  • Σιμιγδάλι (προαιρετικά)

🥣 Εκτέλεση:

1) Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Βράζουμε τα μπουκετάκια για 5 λεπτά.

2) Τοποθετούμε το βρασμένο κουνουπίδι σε ένα μπολ και έπειτα προσθέτουμε το πετιμέζι, την κρέμα βαλσαμικού, το ελαιόλαδο, τον ζωμό λαχανικών, την πάπρικα, το κάρι, το τζίντζερ, το μπούκοβο και ανακατεύουμε αργά έτσι ώστε να απλωθούν τα υλικά σε όλα τα μπουκετάκια.

3) Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι, το μαυροκούκι, τον παπαρουνόσπορο και το σιμιγδάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα κατά το ψήσιμο.

4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30-40 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά και καλοψημένα θέλουμε τα μπουκέτα κουνουπιδιού.

Κουνουπίδι στον φούρνο | Πηγή εικόνας: Ιάσονας Κακαγής

Συνταγή & φωτογραφικό υλικό: Ιάσονας Κακαγής



Ιάσονας Κακαγής
Αρθρογράφος
Επιστήμονας Τροφίμων, Φοιτητής Διαιτολογίας, Personal Trainer

Διαβάστε περισσότερα για τον Ιάσονα Κακαγή εδώ.