LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολατένια Πυροτεχνήματα

“Σοκολατενια Πυροτεχνήματα” θα τα πω, γιατί αυτό θα νιώσεις στον ουρανίσκο σου, όταν τα γευτείς.

 

🛒 Υλικά:

  • 2 αυγά

  • 180 γρ. ζάχαρη

  • 250 ml σπορέλαιο

  • 2 βανίλιες

  • 1 φακ. baking powder

  • 4 κ.σ. κακάο

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 χοντροκομμένη κουβερτούρα

 

 

🥣 Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.

  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα και τελευταία την κουβερτούρα.

  3. Ζυμώνουμε με το χέρι και πλάθουμε 25 μπαλάκια.

  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενό ανάμεσα, γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν.

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10′.

  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.