LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πεντανόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες

Είναι νηστίσιμοι, πεντανόστιμοι, θρεπτικοί και τραγανοί. Τι είναι; Οι ρεβυθοκεφτέδες της Φαγανούλας!

🛒 Υλικά:

  • 300 γρ. ρεβύθια

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

  • 150 γρ. τριμμένη μπουκιά χαρουπιού Ντουρουντούς

  • 1/3 κ.γλ. κύμινο

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

 

 

🥣 Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με ζεστό νερό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα 24ωρο.

  2. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αλέθουμε στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα.

  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες, πανάρουμε σε ελάχιστο αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο κι από τις δύο πλευρές.

  4. Σερβίρουμε, προαιρετικά, με δροσερό γιαούρτι!

 

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.