Είναι νηστίσιμοι, πεντανόστιμοι, θρεπτικοί και τραγανοί. Τι είναι; Οι ρεβυθοκεφτέδες της Φαγανούλας!
🛒 Υλικά:
-
300 γρ. ρεβύθια
-
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
150 γρ. τριμμένη μπουκιά χαρουπιού Ντουρουντούς
-
1/3 κ.γλ. κύμινο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

🥣 Εκτέλεση:
-
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με ζεστό νερό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα 24ωρο.
-
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αλέθουμε στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα.
-
Πλάθουμε τους κεφτέδες, πανάρουμε σε ελάχιστο αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο κι από τις δύο πλευρές.
-
Σερβίρουμε, προαιρετικά, με δροσερό γιαούρτι!

