LIFE & STYLE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Έλκουμε αυτό που (δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι) είμαστε!

Ο προσωπικός Αστρολογικός μας χάρτης απαρτίζεται από ένα σύνολο όψεων, οι οποίες και δεικνύουν το ποιοι είμαστε προορισμένοι να γίνουμε.

Σύμφωνα με αυτές τις όψεις, λοιπόν, έλκουμε ανθρώπους και περιστατικά ώστε να αναγνωρίσουμε και τελικά να γνωρίσουμε δικά μας προσωπικά στοιχεία.

Υπάρχουν γενικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν π.χ. τους Κριούς, τους Παρθένους, τους Υδροχόους κ.τ.λ. και την ίδια στιγμή όλοι οι Κριοί δεν είναι ίδιοι, ούτε φυσικά όλοι οι Παρθένοι. Γιατί αυτο που παίζει κυρίαρχο ρόλο είναι η συνολική δομή και σύνθεση του προσωπικού χάρτη.

Πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας σε όψη με τον ωροσκόπο Ηλιο, Σελήνη, Άρη και Αφροδίτη μπορούν να χρωματίσουν πολύ έντονα την προσωπικότητά μας.

Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι που έχουν έντονες Ουράνιες όψεις έχουν την επανάσταση και την αμφισβήτηση για κάθε είδους εξουσία στο αίμα τους. Φέρνουν στη ζωή τους είτε και άλλους Ουράνιους, ώστε μαζί να «ξυπνήσουν» τον κόσμο είτε σε πλήρη αντίθεση, φέρνουν στη ζωή τους Κρόνιους ανθρώπους προκειμένου να μάθουν να οργανώνουν σωστά την εκάστοτε επανάσταση τους.

Οι Κρόνιοι άνθρωποι ζουν μέσα στο πρέπει, το συντηρητισμό, είναι όμως την ίδια στιγμή και άνθρωποι που ξέρεις ότι θα φέρουν εις πέρας τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Έλκουν εμπόδια, στερήσεις, ευθύνες, σκληρούς ανθρώπους, ώστε έτσι να βιώσουν κομμάτια της προσωπικότητας τους.

Φαντάσου στην παρέα έναν Ποσειδώνιο, ο οποίος ζει πραγματικά στα σύννεφα, η καθημερινότητα του είναι ένα χάος και το ταλέντο του, εκτός από την Τέχνη κάθε είδους, είναι να θολώνει τα νερά. Πρώτα τα δικά του και μετά των διπλανών του. Θα έλξει σίγουρα ανθρώπους που θα τον εκμεταλλευτούν, θα μπλεχτεί σε ψέματα, μέχρι να καταλάβει ότι όλες αυτές είναι δικές του ποιότητες.

Η συνάντηση επίσης ενός Κρόνιου μ’έναν Ποσειδώνιο είναι εξαιρετική καθώς ο Κρόνιος μαθαίνει ν’ αναγνωρίζει την αξία των συναισθημάτων και ο Ποσειδώνιος να «βάζει» φραγμούς στον ανεξέλεγκτο συναισθηματισμό του.

Έντονη εμπλοκή με παιχνίδια εξουσίας και χειρισμοί καθώς και μια συνεχόμενη μάχη ανάμεσα στη ζωή και τον κάθε είδους θάνατο, είναι τα γνωρίσματα των Πλουτώνιων ανθρώπων. Έλκουν την έμμονη, τη ζήλια, τη βία, γιατί όλες αυτές είναι δικές τους πτυχές προς την «απελευθέρωση». Γι’αυτό και η συνάντησή τους με Ουράνιους ανθρώπους τους δίνει το «οξυγόνο» και την αλήθεια που χρειάζεται να ασπαστούν πλέον.

Τα αγαπημένα παιδιά του Δία, γεννημένα για να έλκουν την αφθονία, την καλοτυχία και την ίδια στιγμή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η τάση τους για απληστία, αλαζονεία, ισχυρογνωμοσύνη και μια τάση για αποφυγή κάθε είδους ευθύνης. Στον αντίποδα, φέρνουν στη ζωή τους Κρόνιους για να οριοθετήσουν την αχόρταγη φύση τους και να μπορέσουν έτσι να χαρίσουν γενναιόδωρα την Τύχη τους και στους άλλους ανθρώπους δίπλα τους.

Η Αστρολογία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας μιας και μέσω της προσωπικής μελέτης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει ποια είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του και ταυτόχρονα ποια είναι η ευλογία που έχει δεχθεί συμπαντικά και έτσι να εργαστεί στοχευμένα πάνω σε αυτές τις πτυχές του.

Ποιος (δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι) είσαι λοιπόν και θεωρείς ότι τυχαία σου συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά;

Ποιον Ήρωα ψάχνεις ενώ Εσύ είσαι ο Ήρωάς σου?

…και το ταξίδι συνεχίζεται!



Άννα Γαλάνη
Αρθρογράφος
Αστρολόγος

Διαβάστε περισσότερα για την Άννα Γαλάνη εδώ.