ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας μήνας για τον τελικό της Eurovision

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2024 είναι η επερχόμενη 68η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Θα πραγματοποιηθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ μετά τη νίκη της χώρας στον διαγωνισμό του 2023, με το τραγούδι “Tattoo” της Λορίν. Υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) και του οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικού φορέα Sveriges Television (SVT), ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Malmö Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 7 και 9 Μαΐου, και έναν τελικό στις 11 Μαΐου 2024. Τα τρία ζωντανά σόου θα παρουσιάσουν οι Πέτρα Μίαντε και Μαλίν Άκερμαν, με την πρώτη να έχει αναλάβει στο παρελθόν τον ίδιο ρόλο το 2013 και το 2016. Θα είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός θα γίνει στο Μάλμε, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι διαγωνισμοί το 1992 και 2013, και η έβδομη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στη Σουηδία, στην οποία φιλοξενήθηκε τελευταία φορά στη Στοκχόλμη το 2016.

Τριάντα επτά χώρες θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με το Λουξεμβούργο να επιστρέφει 31 χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή που ήταν το 1993, ενώ η Ρουμανία επέλεξε να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Στις 14 Νοεμβρίου 2023, η EBU και το SVT ανακοίνωσαν ότι το “United by Music“, το σλόγκαν του διαγωνισμού του 2023 θα παρέμενε για το 2024 και για τους μελλονικούς διαγωνισμούς.

 

1ος Ημιτελικός

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου 2024. Οι παρακάτω δεκαπέντε χώρες θα συμμετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό.

2ος Ημιτελικός

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου 2024. Οι παρακάτω δεκαέξι χώρες, εκ των οποίων και η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στον δεύτερο ημιτελικό.

Παρότι υπάρχουν καθημερινά τροποποιήσεις στα στοιχήματα για τον μεγάλο νικητή και τη δυνατή δεκάδα, πάμε να δούμε το top 10 της παρούσας φάσης στο Eurovisionworld.com.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση για την ώρα με το τραγούδι “ΖΑΡΙ” και ευχόμαστε στη Μαρίνα Σάττι να ανέβει ακόμα πιο ψηλά με την υπέροχη εκτέλεση και τα φαντασμαγορικά σκηνικά που έχουν προετοιμάσει όλα τα μέλη της παραγωγής. Καλή επιτυχία, Ελλάδα!



Κατερίνα Πολατίδη
Hello Radio Manager
Καθηγήτρια Αγγλικών & Γαλλικών, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για την Κατερίνα Πολατίδη εδώ.