Μα τι πιο γλυκό από τη σοκολάτα; Θα σας απαντήσω εγώ, ΤΙΠΟΤΑ. Γι’αυτό και θα σας παραθέσω μία συνταγή την οποία μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε είτε μόνοι σας είτε μαζί με τους αγαπημένους σας. Πρόκειται για ένα σουφλέ σοκολάτας που θα σας πλημμυρίσει ζεστή σοκολάτα και αγάπη!
Για το σουφλέ σοκολάτας θα χρειαστούμε…
Υλικά:
-
400γρ. ζάχαρη (άχνη)
-
300γρ. βούτυρο (Ολλανδίας)
-
200γρ. κρέμα γάλακτος
-
400γρ. αυγά (8 συνολικά)
-
60γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο/μαλακό)
-
300γρ. σοκολάτα υγείας ή 340γρ. γάλακτος ή λευκή σοκολάτα (θα βγει πιο γλυκό)
Εκτέλεση:
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα.
-
Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να πάρουν όγκο.
-
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
-
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι.
-
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Τοποθετούμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.
-
Το γλυκό σερβίρεται ιδανικά με παγωτό. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πάνω ζάχαρη άχνη ή σαντιγί.
Μαρία Σαλμά
Αρθρογράφος
Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία Σαλμά εδώ.