LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Ένα ορεκτικό τόσο γευστικό και χορταστικό που το κυρίως πιάτο περισσεύει…

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 45′
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε:

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες

  • 200 γρ. φέτα

  • 200 γρ. Μανούρι

  • 60 γρ. Κουκουνάρι

  • 40 γρ. Αποξηραμένα κρανμπερις

  • 50 γρ φρέσκο δυόσμο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 20 γρ καρύδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Γλυκιά πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Κανέλα Σκόνη

  • 2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης

  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία εκτέλεσης: 

1. Κόβουμε την κορυφή και τον πάτο από τις μελιτζάνες και ύστερα τις κόβουμε κάθετα σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή στο κόψιμο και το ψήσιμο! Αν το κόψουμε υπερβολικά λεπτά ή το παραψήσουμε η μελιτζάνα θα γίνει πατατάκι.

2. Σε ένα σκεύος τρίβουμε την φέτα και το μανούρι με τη μεγάλη πλευρά του τρίφτη, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τη μία σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα κράνμπερις, τρίβουμε καλά το καρύδι και τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

3. Πολτοποιούμε τις ντομάτες, τη μισή πιπεριά και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κανέλα, λίγο νερό και το βάζουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.

4. Μόλις οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες βάζουμε το μείγμα μας και κάνουμε σφικτά και μεγάλα ρολάκια και τα τοποθετούμε με το τέλος τους προς τα κάτω σε ένα ταψί κολλητά το ένα με το άλλο. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.

TIP: Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι ή αν θέλουμε λίγη δροσιά παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο ρόδι.

Καλή σας όρεξη!


Παναγιώτης Κακούρης
Αρθρογράφος

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Διαβάστε περισσότερα για τον Παναγιώτη Κακούρη εδώ.