ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τυφώνας της Όλγας Κέγκου

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο “Ο Τυφώνας” της συγγραφέως μας Όλγας Κέγκου!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ο μικρός Τόμας διασχίζει την πόρτα του Δημοτικού με μεγάλη του χαρά. Όμως, καθώς προσπαθεί να γράψει το όνομά του, ένας Τυφώνας εμφανίζεται ξαφνικά πάνω από το κεφάλι του. Τα γράμματα αρχίζουν να παίζουν παράξενα παιχνίδια και ο Τόμας ανησυχεί πολύ. Τι θα κάνει με αυτόν τον Τυφώνα που δεν απομακρύνεται ποτέ από κοντά του; Πώς θα τον αντιμετωπίσει; Ευτυχώς που η κυρία Αλεξία έχει καταστρώσει ένα σχέδιο! Ποιο είναι αυτό; Θα το μάθετε διαβάζοντας αυτήν την ιστορία!

Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με δυσλεξία αλλά και για τους μικρούς μας φίλους χωρίς δυσλεξία.

Το βιβλίο εικονογράφησε η Βιβή Μαρκάτου.

«Μια ευρηματική, κατανοητή, διασκεδαστική και αισιόδοξη ιστορία για τη δυσλεξία. Αξίζει να διαβαστεί!»

– Σπύρος Σούλης, Καθηγητής Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

«Ένα βιβλίο, που λάμπει από την έμπνευση της συγγραφέως, ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που προσπαθούν να κάνουν κατανοητή με απλό τρόπο την έννοια της δυσλεξίας».

– Ελευθέριος Μαραγκουδάκης, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Εκπαιδευτικός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Όλγα Κέγκου γεννήθηκε στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο βραβεύτηκε για την εισαγωγή της με σειρά κατάταξης πρώτη. Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και υπότροφος επί τετραετίας του Ιδρύματος Γεωργίου Σταύρου Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για τη διάκριση στις σπουδές και το ήθος. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ERASMUS και παρακολούθησε ένα εξάμηνο ακαδημαϊκών σπουδών στο Universidad de Oviedo της Ισπανίας. Το 2007 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός Γενικής Αγωγής και ορίστηκε Προϊσταμένη στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χιονάτων Κεφαλληνίας. Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμά της στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση στην Εκπαίδευση κοινωνικά ευπαθών ομάδων και ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων.

Το 2015 εργάστηκε ως ειδική παιδαγωγός στο Ειδικό Δημοτικό Ηγουμενίτσας, όπου άνθισε η αγάπη της για την Ειδική Αγωγή και αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν. Σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Ένταξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας. Είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και Πιστοποιημένης κατάρτισης στη Συμβουλευτική, το Coaching και το Mentoring του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Περισσότερα για αυτήν και τις δράσεις της θα βρείτε στη σελίδα της στο Instagram “Special edu olga”.

Το βιβλίο “Ο Τυφώνας” θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα: https://elkistis.gr/product/o-tifonas/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 2314037484 ή 6977853682.