LIFE & STYLE, ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι το γαλλικό μανικιούρ;

Χρονικό και κλασικό, όπως ήταν, το γαλλικό μανικιούρ ή πεντικιούρ είναι μια από τις καλύτερες γνωστές και ως θεραπείες ομορφιάς για χέρια και πόδια. Το γαλλικό εμφανίζεται με τη χρήση δύο χρωμάτων: για τη βάση ένα ανοιχτό γαλακτερό μπεζ, ροζ ή άσπρο και μια εξαιρετική άσπρη γραμμή στην άκρη του νυχιού. Ανάλογα το μήκος του νυχιού, το πάχος της άσπρης γραμμής στο ελεύθερο άκρο του νυχιού ποικίλλει. Επιπλέον, το γαλλικό στα πόδια είναι γνωστό για την επιλογή των γυναικών που θέλουν να δείξουν φυσικά, ακόμα ζωντανά και βαμμένα, έτσι τα πόδια τους θα δείχνουν όμορφα σε ένα πέδιλο.

Αλλά τι είναι στην πραγματικότητα το γαλλικό;

Αντίθετα σε αυτό που μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, το γαλλικό δεν προέρχεται από τη Γαλλία ούτε δημιουργήθηκε από κάποιον Γάλλο. Στην πραγματικότητα ήταν εύρεση των Αμερικανών. Ο όρος «γαλλικό μανικιούρ/πεντικιούρ» προήλθε τα τέλη του 1978 από τον Jeff Pink, ιδρυτή γνωστής εταιρειάς καλλυντικών και καλλωπισμού. Ωστόσο, η τεχνική λέγεται ότι προέρχεται από πιο πίσω, στο 1930 όπου, ο Max Factor, ο πατέρας της μοντέρνας κοσμητολογίας, ισχυρίστηκε ότι εφηύρε την εμφάνιση αυτή για τα μοντέλα στο Παρίσι. Οι κλασικοί διάσημοι του Χόλιγουντ χρησιμοποιούσαν αυτό το σχέδιο στα νύχια τους το ’30 επίσης . Άλλοι λένε ότι πρώτα εθεάθη ακόμα νωρίτερα, τα τέλη του 1800 .

Παρόλα αυτά, το γαλλικό μανικιούρ άρχισε να γίνεται διάσημο από τότε που ο Pink δημιούργησε το πρώτο πακέτο με υλικά για το σχέδιο του γαλλικού για τους Χολιγουντιανούς ηθοποιούς το ’70 και έγινε γρήγορα τάση της μόδας. Έλεγε ότι οι παραγωγές του Χόλιγουντ συνήθιζαν να παραπονιούνται ότι έπαιρνε αρκετή ώρα στους ηθοποιούς να αλλάξουν το χρώμα των νυχιών τους, έτσι λοιπόν, ζήτησε να φτιάξουν ένα χρώμα που να ταιριάζει με όλα τα ρούχα της ντουλάπας. Πίστευε ότι η εμφάνιση των νυχιών να δείχνουν κομψά παγκοσμίως είναι το χρώμα του φυσικού νυχιού. Έτσι, οι παραγωγές το λατρέψανε καθώς τους γλίτωνε χρόνο και χρήμα.

Ο Pink αργότερα πήγε στο Παρίσι και έφτιαξε τα νύχια μοντέλων που κατέβαιναν σε παρουσιάσεις μόδας με γαλλικό μανικιούρ. Όταν επέστρεψε στην Αμερική το ονόμασε «Γαλλικό μανικιούρ» στην τιμή των φίλων του στο Παρίσι και των μοντέλων που φορούσαν τη νέα του “εφεύρεση”. Αργότερα, οι άνθρωποι που είδαν αυτή την μοντέρνα εμφάνιση του νυχιού σε διάσημα μοντέλα, άρχισαν να το συζητάνε. Και έτσι, το γαλλικό μανικιούρ έγινε τρομερά γνωστό.

Μέχρι και τώρα το γαλλικό μανικιούρ και πεντικιούρ ακόμα είναι στις προτιμήσεις από αισθητικούς νυχιών σε όλο το κόσμο. Είναι μια από τις πιο διάσημες τεχνικές νυχιών που παρέχεται σε κέντρα αισθητικής, και πολύ πιθανόν, να είναι πάντα κλασικό και παράλληλα διάσημο.

Βιβλιογραφία – Πηγές:

Γαλλικό νύχια: Τι είναι και 15 ιδέες για να κάνετε το τέλειο μανικιούρ (26 Ιουλίου 2023). Ανακτήθηκε από
https://pelop.gr/galliko-nychia-ti-einai-kai-15-idees-gia-na-kanete-to-teleio-manikiour/

Elovitz D. (2020) Why Beyoncé, Reese and VB love this previously “ unfashionable “ nail trend. Ανακτήθηκε από
https://www.whowhatwear.com/french-manicure-history


Ηλιάνα Μκρτσιάν
Αρθρογράφος
Αισθητικός-Κοσμητολόγος

Διαβάστε περισσότερα για την Ηλιάνα Μκρτσιάν εδώ.