ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2oς ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), τo Hello Radio σε συνεργασία με τον Όμιλο Εκπαιδευτικών Κέντρων HELLO προκηρύσσει τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό για το 2024. Πρόκειται για διαγωνισμό Ζωγραφικής, Ποίησης και Παραμυθιού με θέμα «Το καλοκαίρι στην Ελλάδα».

 • Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται ο διαγωνισμός;

  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 7 έως 17 ετών. 

 • Μέχρι πότε μπορώ να λάβω συμμετοχή;

  Μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. 

 • Ποιες είναι οι κατηγορίες του διαγωνισμού;

  Α) Ζωγραφική: οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν με φωτογραφία, αρχείο WORD ή PDF μία ζωγραφιά τους έγχρωμη ή ασπρόμαυρη που να έχει σχέση με το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ζωγραφιές με ακατάλληλο περιεχόμενο (βία, προσβολή, ύβρις) θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

  Β) Ποίηση: οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν με φωτογραφία ή αρχείο WORD ένα ποίημα ή ένα τραγούδι τους μέχρι 20 στίχους, με ομοιοκαταληξία ή χωρίς, που να έχει σχέση με το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ποιήματα ή τραγούδια με ακατάλληλο περιεχόμενο (βία, προσβολή, ύβρις) θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

  Γ) Παραμύθι: οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν με αρχείο WORD ένα παραμύθι τους μέχρι 1000 λέξεις, που να έχει σχέση με το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Παραμύθια με ακατάλληλο περιεχόμενο (βία, προσβολή, ύβρις) θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

 • Μπορώ να συμμετέχω σε παραπάνω από μία κατηγορίες;

  Φυσικά! Μπορείς να λάβεις συμμετοχή σε μία, δύο ή και στις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού, αρκεί να στείλεις μόνο ένα έργο σε κάθε κατηγορία. 

 • Πώς μπορώ να στείλω το έργο/τα έργα μου;

  Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Επισυνάπτεις το έργο/τα έργα σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Hello Radio [email protected], γράφοντας στο θέμα του μηνύματος «2ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» και στο μήνυμα τα παρακάτω προσωπικά στοιχεία:

  – Ονοματεπώνυμο,

  – Ημερομηνία γέννησης,

  – Ονοματεπώνυμο γονέων/κηδεμόνων,

  – Τηλέφωνο επικοινωνίας γονέων/κηδεμόνων,

  – Δήμος κατοικίας (π.χ. Ραφήνας-Πικερμίου),

  – Είμαι ή Δεν είμαι μαθητής/-ήτρια των Εκπαιδευτικών Κέντρων Hello,

  – Τίτλος του έργου/Τίτλοι των έργων.

 • Ποια είναι τα έπαθλα;

  Ο νικητής ή η νικήτρια της κατηγορίας Ζωγραφικής, θα κάνει μία δική του/της ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό μας που θα πραγματοποιηθεί online, θα ηχογραφηθεί και θα υπάρχει διαθέσιμη σε Youtube, Facebook και Instagram. Η ζωγραφιά του/της θα γίνει επίσης εξώφυλλο της σελίδας του Hello Radio για όλο το καλοκαίρι του 2024.

  Ο νικητής ή η νικήτρια της κατηγορίας Ποίησης, θα κάνει μία δική του/της ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό μας που θα πραγματοποιηθεί online, θα ηχογραφηθεί και θα υπάρχει διαθέσιμη σε Youtube, Facebook και Instagram. Το ποίημα ή το τραγούδι θα μελοποιηθεί, θα διαμοιραστεί στα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα παίζει μόνιμα στο σταθμό μας από τον Σεπτέμβριο του 2024.

  Ο νικητής ή η νικήτρια της κατηγορίας Παραμυθιού, θα κάνει μία δική του/της ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό μας που θα πραγματοποιηθεί online, θα ηχογραφηθεί και θα υπάρχει διαθέσιμη σε Youtube, Facebook και Instagram. Το παραμύθι θα ηχογραφηθεί, θα διαμοιραστεί στα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα παίζει μόνιμα στη ζώνη παραμυθιών του σταθμού μας από τον Σεπτέμβριο του 2024.

 • Ποια είναι η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τα έργα;

  Τα έργα θα αξιολογηθούν από τους εξής: Κωνσταντίνος Τουρλής (Ιδρυτής του Hello Radio, Επαγγελματίας Μουσικός, Καθηγητής), Κατερίνα Πολατίδη (Καθηγήτρια Ξένων γλωσσών, Λογοτέχνιδα), Γιώργος Τσιβελέκος (Επιμελητής, Λογοτέχνης), Αναστασία Γεωργιάδου (Φιλόλογος), Αναστασία Δαλέζιου (Εκπαιδευτικός, Ηθοποιός), Σταυρούλα-Αναστασία Καμακάρη (Διεθνολόγος, Εκπαιδευτικός, Επαγγελματίας Μουσικός), Στέλλα Κυπαρίσση (Καθηγήτρια Αγγλικών, Digital artist) και Κατερίνα Πέρρυ (Φοιτήτρια Ψυχολογίας, Φωτογράφος).

 • Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα; 

  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. Οι νικητές θα ενημερωθούν προσωπικά από την ομάδα του Hello Radio και οι εκπομπές τους θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του ραδιοφωνικού σταθμού και με πλήρη καθοδήγηση και υποστήριξη από εκείνους.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!