News

9 παραλίες κοντά στην Αθήνα ιδανικές για παιδιά

Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και ήδη η σκέψη μας είναι στις παραλίες, στις βουτιές και στα παιχνίδια στην αμμουδιά. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες, για όσους αναζητούν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και μία διέξοδο από την καθημερινότητα.

Το CKG επέλεξε 9 παραλίες στην Αττική, κοντά στην πόλη, ιδανικές για να παίξουν τα παιδιά στην αμμουδιά και τη θάλασσα.

Σκαλάκια Αλθέας, Αγία Μαρίνα

Στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, θα δείτε ένα πάρκινγκ στα δεξιά, στο οποίο όμως τα Σαββατοκύριακα θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση. Ακολουθώντας τα σκαλάκια θα βρεθείτε σε μία όμορφη παραλία, η οποία δεν είναι οργανωμένη. Επομένως, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, δηλαδή ομπρέλα,  αντηλιακό, σνακ, νερό, χυμούς και βέβαια τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.

Χάρακας

Στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου βρίσκεται μια υπέροχη μεγάλη παραλία, με αρκετό χώρο ώστε να απολαύσετε τις βουτιές σας ή το παιχνίδι στην αμμουδιά. Καθώς τα νερά είναι ρηχά, θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής για παιχνίδι και κολύμπι. Η παραλία είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και beach bar, αλλά καθώς υπάρχει αρκετός χώρος, μπορείτε να στήσετε κάπου πιο μακριά τη δική σας ομπρέλα.

Πασαλιμάνι, Σούνιο

Ή αλλιώς Λιμάνι του Πασά. Βρίσκεται στον όρμο ανάμεσα στις ακτές Ασημάκη και Τσίου στο Σούνιο. Είναι λίγο δύσκολο να εντοπίσετε την παραλία, καθώς ο όρμος είναι καλά κρυμμένος από την λεωφόρο Σουνίου, αλλά αν ακολουθήσετε την παράκαμψη και διασχίσετε τον οικισμό Πασά Σουνίου, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Σε γενικές γραμμές είναι μία παραλία ήρεμη, με καθαρά νερά, αμμουδιά και τοπίο που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι διακοπές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε μην ξεχάσετε όλα τα απαραίτητα.
9 παραλίες κοντά στην Αθήνα ιδανικές για παιδιά

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Πρόκειται για μία από τις ωραίες παραλίες στην Αττική, με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, με καθαρά νερά, κατάλληλη για παιδιά. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη και είναι οργανωμένη στο νότιο κομμάτι της, οπότε έχετε στη διάθεσή σας ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και κυλικείο. Το βόρειο κομμάτι της είναι ελεύθερο, οπότε αν θέλετε να έχετε το δικό σας χώρο, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα εκεί.

Σχοινιάς

Η παραλία του Σχοινιά, που εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 5 χιλιομέτρων, ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους που θέλουν ήρεμα νερά. Η παραλία είναι κατά τμήματα οργανωμένη και διαθέτει υποδομές όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, WC, ντους και αποδυτήρια. Στα οργανωμένα σημεία της ακτής για την ασφάλεια των λουομένων υπάρχει εξειδικευμένο ναυαγοσωστικό προσωπικό. Για τις οικογένειες που προτιμούν αυτόνομη οργάνωση και λίγο κόσμο, προτείνεται η περιοχή μετά το πολύβουο Καράβι, που έχει σκιά έχει λόγω του ιστορικού πευκοδάσους και ρηχά νερά και άμμο για παιχνίδια και εύκολη πρόσβαση, φυσικά πάντα τις πρωινές ώρες, ή αργά το απόγευμα, όταν ο κόσμος είναι λιγότερος.

Σέσι, Γραμματικό

Λίγο έξω από τον ομώνυμο οικισμό, θα συναντήσετε μία παραλία με άμμο και μικρό βότσαλοκρυστάλλινα νερά και αρμυρίκια, που δημιουργούν φυσική σκιά και ένα σκηνικό ιδανικό για χαλάρωση και παιχνίδια. Ιδανική για ήσυχο μπάνιο, κυρίως στις αρχές του καλοκαιριού, δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα. Βέβαια, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παραλιακές ταβέρνες, ενώ στη γύρω περιοχή βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και γραφικά ξωκλήσια, αν θέλετε να συνεχίσετε τη βόλτα σας.
9 παραλίες κοντά στην Αθήνα ιδανικές για παιδιά

Πόρτο Ράφτη – Αυλάκι

Περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσετε τη δημοτική πλαζ του Αυλακίου, μια παραλία στρωμένη με άμμο και καταγάλανα νερά, έναν αγαπημένο προορισμό για οικογένειες. Η παραλία είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντους και τουαλέτες, καθώς και ένα αναψυκτήριο.

Χαμολιά, Βραυρώνα

Στην Ανατολική Αττική, η Χαμολιά είναι μια μεγάλη, ήσυχη παραλία βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, όπου θα φτάσετε ακολουθώντας τις ταμπέλες από Αττική Οδό για τον Αρχαιολογικό Χώρο Βραυρώνας, μέχρι το σημείο που θα δείτε ταμπέλα για Χαμολιά και θα συνεχίσετε ευθεία. Εκεί θα συναντήσετε μια μεγάλη παραλία κυρίως με οικογένειες.

Ψάθα

Η παραλία, με 2,5 χιλιόμετρα ακτογραμμή, βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο, μία ώρα έξω από την Αθήνα, αλλά μεταφέρει τον επισκέπτη σε νησιώτικο σκηνικό. Ο κόλπος της Ψάθας απλώνεται ανοιχτός και γαλάζιος, με υπέροχη ακρογιαλιά, πολύχρωμο βοτσαλάκι, βαθυγάλαζα νερά και πυκνά πευκοδάση ολόγυρα. Ένας μικρός παράδεισος στην Αττική, όπου μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας να τρέξουν και να παίξουν. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί.

http://citykidsguide.com