Shopping cart close
close

Blog

OLD HELLO, OLD HELLO 2

9 τοξικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγετε αν αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας

Σεβασμός: Ο εαυτός σας δεν χρειάζεται να είναι πάνω από όλους και από όλα. Απλά θα πρέπει να προσέχετε την κάθε συμπεριφορά σας. Αυτό, διότι αυτή μπορεί να δείχνει έλλειψη σεβασμού προς εσάς τους ίδιους. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τι πρέπει να αποφεύγετε από συμπεριφορές, διαβάστε τη λίστα που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Σεβασμός: Ακολουθούν επτά συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγετε
– Να ευχαριστείτε όλους τους άλλους: Στην τελική πρέπει απλά να κάνετε αυτό που κάνει εσάς ευτυχισμένουw. Nα εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Ξεχάστε ότι πρέπει να πείσετε όλους τους άλλους. θα προσπαθήσουν μόνο να σας κρατήσουν πίσω. Να σας δώσουν 1000 λόγους γιατί δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που λέει η καρδιά σας. Πρέπει να αναδυθείτε πάνω από τις γνώμες των άλλων. Απλά να κάνετε αυτό που νιώθετε πως πρέπει να κάνετε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του τιμά πάνω από όλα τα δικά του θέλω. Δεν τιμά τα θέλω των άλλων.

– Να έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας: “Να είσαι προσεκτικός με τον εσωτερικό σου διάλογο: είναι διάλογος με τον σύμπαν.” – David James Lees. Θέλετε η ζωή σας να είναι πιο θετική και φωτεινή; Τότε, πρέπει και οι σκέψεις σας να συμφωνούν με αυτό που θέλετε να μοιάζει ο κόσμος σας. Έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας; Τότε, ο κόσμος σας θα μοιάζει μουντός και καταθλιπτικός. Αν όμως έχετε μία πιο θετική σχέση με τον εαυτό σας θα δείτε αμέτρητες ευκαιρίες και την ευτυχία όπου και να κοιτάξετε. Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό αγαπάνε τον εαυτό τους. Γεμίζουν τη ζωή τους με θετικές σκέψεις, σχέσεις, επαγγέλματα και στόχους.

– Να μένετε στάσιμοι: “Το χωράφι της άνεσης είναι ένα όμορφο μέρος. Όμως, τίποτα δεν φυτρώνει ποτέ εκεί.” – Άγνωστος. Αν κοιτάξετε γύρω σας ίσως ο κόσμος να φανεί σαν ένα τρομερά τρομακτικό μέρος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μείνουν κλεισμένοι στην φυλακή της ασφάλειας τους. Το κάνουν για να αποφύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ταράξει αυτή την ασφάλεια. Παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξελιχτείτε αν δεν δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους αγαπούν τις προκλήσεις που δοκιμάζουν τα όρια τους. Στόχος είναι να εξελιχθούν σαν άτομα.

Σεβασμός: Κι άλλες συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγετε

– Να προσπαθείτε να χωρέσετε σε κοινωνικές φόρμες: Δεν θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να αποκτήσετε γνώσεις αν ενδιαφέρεστε μόνο να ακολουθήσετε το κοπάδι. Για να ευδοκιμήσετε στη ζωή αυτή θα πρέπει να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι. Να μάθετε να εμπιστεύεστε το δικό σας ένστικτο και όχι τις φθαρμένες γνώμες των άλλων. Μάθετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Μάθετε να εμπιστεύεστε πραγματικά τη διαίσθησή σας. Τότε, θα δείτε έναν διαφορετικό κόσμο να ανοίγεται μπροστά σας.

– Να έχετε μία ψυχοφθόρα δουλειά: Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν σε δουλειές που μισούν. Το κάνουν μόνο και μόνο για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Μπορείτε να αφήσετε τη δουλειά που σας στραγγίζει ψυχολογικά και να ψάξετε για αυτήν που πραγματικά θα σας αρέσει. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους σέβονται και αυτά που θέλουν, ψάχνουν ακατάπαυστα να βρουν ποια είναι τα θέλω τους και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν. Φυσικά δεν σας συμβουλεύουμε να μείνετε άνεργοι αλλά σας ενθαρρύνουμε να ψάξετε για κάτι που θεωρείτε ότι σας ταιριάζει καλύτερα ενόσω εργάζεστε.

– Να παραμελείτε την υγεία σας: Το να νιώθετε καλά αρχίζει και τελειώνει με εσάς : κανένας άλλος δεν μπορεί να αναλάβει την προστασία της υγείας σας εκτός από εσάς τους ίδιους. Αν δεν νιώθετε καλά ψυχικά, σωματικά ή συναισθηματικά εντοπίστε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στη ζωή σας. Οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε μία νύχτα αλλά συμβαίνουν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου κάνοντας σταθερά βήματα. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του μεριμνά για την καλή του υγεία και τη βάζει πρώτη από όλα γιατί γνωρίζει πως χωρίς αυτήν δεν μπορεί να απολαύσει τη ζωή στο έπακρο ούτε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό προς τα έξω.

Σεβασμός: Επιπλέον, συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγετε
– Να συνάπτετε καταπιεστικές σχέσεις: Αν έχετε φίλους ή σύντροφο που προσπαθούν να επιβληθούν σε κάθε πτυχή της ζωή σας τότε αυτό πρέπει αναμφίβολα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα πρέπει ποτέ να ανέχεστε κάποιον που θέλει να χειραγωγήσει και να ελέγχει τη σχέση σας. Οι τοξικές σχέσεις μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης, φιλική-εpωτική, και κάνουν πολύ κακό στην υγεία σας.

Αξίζετε φιλίες και εpωτικούς δεσμούς που θα προάγουν την ευδαιμονία στη ζωή σας και θα σας βοηθούν να αναπτύσσεστε και να μαθαίνετε. Για να το θέσουμε απλά : αν κάποιος στη ζωή σας σας στεναχωρεί περισσότερο απ ότι σας κάνει χαρούμενους τότε θα πρέπει να τον αφήσετε πίσω. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους δεν θα αφήσουν κανέναν εκτός από τους ίδιους να ελέγξει την ζωή τους.

– Να τεμπελιάζετε: Στην εποχή της τεχνολογίας πολλοί από εμάς έχουμε επιτρέψει στα κινητά, τα τάμπλετς και τους υπολογιστές να μας διασκεδάζουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Έχουμε χάσει κάθε κίνητρο γιατί μοιάζει πιο εύκολο να καθόμαστε πάνω από μία οθόνη από το να βγούμε έξω στον κόσμο και να κάνουμε πράγματα. Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό δεν θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να εφησυχαστούν: συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους τους και ξέρουν πότε πρέπει να έχουν αυτοέλεγχο και πειθαρχία για το δικό τους όφελος.

Σεβασμός: Η τελευταία συμπεριφορά που πρέπει να αποφεύγετε
– Να μην επιλέγετε την ευτυχία: Πάρα πολλοί άνθρωποι αρκούνται σε πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά αξίζουν γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν την αξία τους ή έχουν βολευτεί στη τωρινή τους κατάσταση και φοβούνται να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους. Οι άνθρωποι που σέβονται και αγαπάνε τον εαυτό τους θα κάνουν τα πάντα για να διαλέξουν αυτό που θα τους κάνει τους πιο χαρούμενους, ασχέτως με το τι πρέπει να περάσουν για να το πετύχουν αυτό. Δεν βάζουν κανένα όριο στη ζωή τους γιατί πιστεύουν πως υπάρχει μαγεία σε αυτή τη ζωή, παρόλα αυτά.

Αν δεν κάνετε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους θα το μετανιώσετε στο τέλος της ζωής σας. Για να ανυψώσετε την ψυχή σας θα πρέπει να αφήσετε πίσω οτιδήποτε δεν την εμπλουτίζει και να επιλέξετε όλα αυτά που την βελτιώνουν. Αυτό ισχύει για ανθρώπους, δουλειές, σχέσεις, το που μένετε, τη διατροφή σας, τη γυμναστική σας ρουτίνα και οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας. Έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή να ευδοκιμήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε, θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία μη ευχάριστη κατάσταση.

ΠΗΓΗ:HEALINGEFFECT.GR

Scroll To Top Sidebar