LIFE & STYLE, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πάστα Φλώρα

Είναι ένα γλυκάκι διαχρονικό. Είναι αυτό που λέμε γλυκάκι σταθερή αξία. Είναι γλυκάκι «γιαγιαδίστικο» (και σαν τις γιαγιάδες, δεν έχει!). Όλα αυτά είναι η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ. Και μάλιστα χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο!

Πηγή εικόνας: https://www.faganoula.gr/

Υλικά συνταγής:

  • 150 γρ. καλαμποκέλαιο

  • 90 γρ. χυμός πορτοκάλι

  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  • 90 γρ. ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 3 κ. σ. λικέρ (ό,τι έχετε, εγώ έβαλα λικέρ λεμόνι)

  • 450 γρ. φαρίνα

  • μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα (ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας)

Πηγή εικόνας: https://www.faganoula.gr/

Μέθοδος παρασκευής:

1. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της βάσης εκτός από την φαρίνα.

2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.

3. Αφήνουμε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και απλώνουμε το υπόλοιπο με το χέρι σε μια ταρτιέρα.

4. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και με το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε κάνουμε μπαστουνάκια απ’ άκρη σ’ άκρη οριζόντια και κάθετα ή με κουπάτ δημιουργούμε σχήματα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 30’.

Απ’ έξω τραγανή και μέσα αφράτη!

TIP:
Μπορούμε να τη φτιάξουμε και σε περίοδο νηστείας μιας και δεν έχει αυγά, γάλα ή βούτυρο.

Δες περισσότερα στο www.faganoula.gr



Μαρίνα Ζαφείρη
Αρθρογράφος
Μαγείρισσα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίνα Ζαφείρη εδώ.