Κέικ με κολοκύθι και καρύδια
ΥΛΙΚΑ
100γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι από χουρμά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. baking powder
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γλυκαντικό της επιλογή μας, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα,το baking powder και το γιαούρτι. Στην συνέχεια αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και τα καρύδια. Βάζουμε στο μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κεικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Μάφιν σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
2 μπανάνες
80γρ. σταγόνες κουβερτούρας
150γρ. βρώμη αλεσμένη
2κ.σ. μέλι
100 ml γάλα της επιλογής σου
1κ.γ. Baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε χτυπήσει στο μίξερ τη βρώμη και την μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μαφινς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.