ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

“Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του Αγ. Βασίλη”

 Απολαύστε την online χριστουγεννιάτικη παράσταση του ΚΠΙΣΝ

Το Vlefaro Live Cinema προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου να αδράξουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online την pocket size χριστουγεννιάτικη παράσταση “Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του Αγ. Βασίλη” που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στον Πύργο Βιβλίων στήνεται ένα ατελιέ-εικαστική εγκατάσταση και επί σκηνής βρίσκονται οι δημιουργοί της «κυρίας Βλεφαρίδου», Αγγελική Μπόζου και Θάνος Κοσμίδης, μαζί με τον Αλέξη Ιωάννου από τους Burger Project σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη παράσταση που διαρκεί λίγο αλλά προσφέρει πολλά!

Ζωντανή μουσική, αστείες πρόζες, τραγούδια, εικαστικές κατασκευές, μια διασκεδαστική ιστορία και ένας πίνακας που δημιουργείται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών.

Η υπόθεση της παράστασης

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Άγιο Βασίλη: Οι τάρανδοί του κρυολόγησαν και τους φρόντιζε όλο το χειμώνα, τα κοράκια έφαγαν όλα τα κολοκυθάκια του από τον λαχανόκηπο, το πιάνο του ξεκουρδίστηκε από το υπερβολικό κρύο (και άντε να βρεις χορδιστή τέτοια εποχή στον Βόρειο Πόλο), όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε πουθενά το αγαπημένο του βιβλίο «το εγχειρίδιο του καλού Άγιου Βασίλη» και σα να μην έφταναν όλα αυτά, καθώς στόλιζε το μεγάλο έλατο στην αυλή του, έπεσε και στραμπούληξε τον αστράγαλό του!

Για να τον κάνουν να ευθυμήσει, τα ξωτικά του αποφασίζουν να του κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο-έκπληξη: έναν πίνακα ζωγραφικής με το πορτραίτο του! Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος για να τον φτιάξει; -Μα φυσικά η κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου!

Όμως, ο Άγιος Βασίλης δεν περιγράφεται με λέξεις, ούτε αποτυπώνεται η μορφή του σε μια απλή φωτογραφία. Τα ξωτικά του ετοιμάζουν, λοιπόν, για την κυρία Βλεφαρίδου ένα μεγάλο και αλλόκοτο ποίημα για να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου τους Άγιου, και όλα όσα τον περιβάλλουν στην καθημερινότητά του. Ο ντροπαλός γραμματέας της κυρίας Βλεφαρίδου, Κύριος Ιγνάτιος, η σιωπηλή βοηθός της, Δεσποινίς Σου και το απαιτητικό τρελο-ξωτικό του Άγιου Βασίλη, Ρίζι-Μίζι, προσπαθούν να βοηθήσουν την κυρία Βλεφαρίδου στην δημιουργία του πορτραίτου, πολλές φορές με απόλυτη αποτυχία.

Θα καταφέρει, άραγε, η κυρία Βλεφαρίδου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ξωτικών; Και ο πίνακας; Θα φτάσει τελικά στα χέρια του Άγιου Βασίλη;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Θάνος Κοσμίδης-Αγγελική Μπόζου
Κείμενο, μουσική, πλήκτρα, γιουκαλίλι, Ξωτικό Ρίζι-Μίζι: Θάνος Κοσμίδης
Κατασκευές, live ζωγραφική, Δεσποινίς Σου / κα Βλεφαρίδου: Αγγελική Μπόζου
Πλήκτρα, γιουκαλίλι, Κύριος Ιγνάτιος: Αλέξης Ιωάννου
Κατασκευή σκηνικών: Ηλίας Κοέν/Sektor30
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Μακιγιάζ: Μαρίνα Σταθοπούλου

Πότε: 22/12/2020 – 05/01/2021 | 17.30

Διάρκεια Παράστασης: 25’

Πού μπορείτε να δείτε την παράσταση

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις παραστάσεις κάθε μέρα στις 17.30 στο snfcc.org/MrsVlefaridouSantaClaus καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

ΠΗΓΗ:infokids.gr