ΘΕΑΤΡΟ

Η ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Ρον Χάλασε” στους κινηματογράφους

Μπορεί ο Ρον να χάλασε, αλλά τελικά έφτιαξε, παρέα με τον Μπάρνεϊ, μία καταπληκτική φιλία, που είναι στο επίκεντρο αυτής της ξεκαρδιστικής περιπέτειας κινουμένων σχεδίων. Με φόντο έναν κόσμο που κατακλύζεται από τα κοινωνικά δίκτυα, η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός παράξενου διδύμου, που απαρτίζεται από ένα αδέξιο γυμνασιόπαιδο και μία υπερσύγχρονη συσκευή τεχνητής νοημοσύνης με πολλά ελαττώματα. Οι δύο αταίριαστοι αυτοί ήρωες θα ανακαλύψουν το νόημα της φιλίας και της αποδοχής του διαφορετικού.

Λίγα λόγια για το έργο
Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και η ζωή του Μπάρνεϊ, ενός συμπαθητικού, αλλά κοινωνικά αδέξιου μαθητή γυμνασίου, είναι δύσκολη. Μέχρι που αποκτά τον Ρον, μία υπερσύγχρονη, ομιλούσα ψηφιακή συσκευή, που συστήνεται ως «ο Καλύτερος φίλος του, έτοιμος για χρήση». Οι δυσλειτουργίες, όμως, του Ρον, που διαδραματίζονται με φόντο την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, τους οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο δράση, στη διάρκεια του οποίου ένα αγόρι και ένα ρομπότ συμφιλιώνονται με τα υπέροχα μπλεξίματα που συνεπάγεται η αληθινή φιλία.
Με μία επίκαιρη – όσο ποτέ – υπόθεση, η ταινία αγγίζει το διαχρονικό θέμα της φιλίας και πώς σε διαφορετικές εποχές, ειδικά τώρα που το διαδίκτυο καθορίζει τις σχέσεις και τα συναισθήματα, το να παραμείνεις αλληλέγγυος και ανθεκτικός απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της τεχνολογίας είναι πιο σημαντικό και πιο κουλ από μία μοντέρνα… συσκευή.

Η σκηνοθέτιδα Sarah Smith λέει: «Οι άνθρωποι σήμερα ζουν μέσα από συνομιλίες στο κινητό, από αναρτήσεις και likes/dislikes, αλλά η παράξενη και ξεκαρδιστική φιλία του Μπάρνεϊ και του Ρον, χτισμένη μέσα από κοινά βιώματα, είναι μία ηχηρή υπενθύμιση των καλύτερων στιγμών, που έχουμε όταν μεγαλώνουμε».

«Τα παιδιά έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους μέσα από τις οθόνες» συνεχίζει, «Για αυτό, πιστεύω ότι η γοητεία της τετ α τετ φιλίας είναι δυνατή σήμερα, ειδικά για τα παιδιά. Θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν στα πάρκα με τους φίλους τους, όπως κάνει ο Ρον και ο Μπάρνεϊ».

«Είμαι πολύ περήφανος για την ταινία μας» λέει ο συν-σκηνοθέτης J.P. Vine, «Παραδώσαμε κάτι για όλο τον κόσμο. Ήταν σημαντικό να καταλάβει το κοινό ότι όλοι έχουμε ανασφάλειες. Μιλήσαμε για την τεχνολογία, για τη μοναξιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπάρνεϊ, στην αρχή της ταινίας, νιώθει ότι κινείται στο περιθώριο, αλλά στο τέλος είναι απόλυτα άνετος με το ποιος είναι».

Συντελεστές
Σενάριο: Peter Baynham, Sarah Smith
Σκηνοθεσία: Sarah Smith, Jean-Philippe (JP) Vine, Octavio E. Rodriguez

Ακούγονται: Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Olivia Colman, Ed Helms, Justice Smith, Rob Delaney, Kylie Cantrall, Ricardo Hurtado, Marcus Scribner, Thomas Barbusca

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ευάγγελος Καζλαρής, Ράντου Πουϊάνου, Χρήστος Θάνος, Έφη Θανοπούλου, Θοδωρής Σμέρος, Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς, Πέγκυ Μανωλά, Νικόλας Ζωζός

Διεύθυνση Φωτογραφίας: David Peers
Σχεδιασμός Παραγωγής: Nathan Crowley, Aurélien Predal
Μοντάζ: David Burrows, James Cooper, Sim Evan-Jones
Μουσική: Henry Jackman
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Πλακίδη.

Από 21/10/2021 στους κινηματογράφους

http://citykidsguide.com