ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

“Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο”: Το δωρεάν παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα ζήτημα που πρέπει από νωρίς να συζητήσουμε με τα παιδιά μας καθώς εκτός από ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, ενέχει και μια σειρά κινδύνων που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα.  Αποπλάνηση Ανηλίκων (Grooming), Ηλεκτρονικός /Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying), Sexting, Happy Slapping, Sextortion, Υπερβολική χρήση και Εθισμός είναι μερικοί εξ αυτών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι ασφαλή και προστατευμένα όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή του σπιτιού.

Δυστυχώς, τα παιδιά παρασύρονται πολύ εύκολα και στην ευαίσθητη αυτή ηλικία της εφηβείας ή της προεφηβείας δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να διακρίνουν τον κίνδυνο την ώρα που συμβαίνει. Με πολύ μεγάλη ευκολία μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα και ειδικά τις φωτογραφίες τους, συμπεριφερόμενοι έτσι με αφέλεια ή δείχνοντας υπερβολική εμπιστοσύνη στους εικονικούς τους φίλους.

Το παραμύθι της Ελληνικής Αστυνομία για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Ελληνική Αστυνομία θέλοντας να συμβάλλει στην ορθή ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων για την ασφάλεια στον κόσμο του διαδικτύου συνεργάστηκε με την συγγραφέα, ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κάρμεν Ρουγγέρη που με την συμβολή του εικονογράφου Γιάννη Σπανόπουλου, έγραψε ένα εξαιρετικό παραμύθι που διατίθεται δωρεάν ώστε να το διαβάσουν όλα τα παιδιά.

“Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο” είναι ένα μαγικό μαγικό και τρυφερό παραμύθι, το οποίο μέσα από την ιδιαίτερη αφήγησή του προσεγγίζει τον κόσμο του διαδικτύου, τοποθετώντας τον στις πραγματικές του διαστάσεις. Η αθωότητα του Σίφη προσομοιάζει με την παιδική αθωότητα μέσα από τη χαρακτηριστική συγγραφή της κας Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής με τον οποίο πλησιάζει τους γονείς, γεμάτος νουθεσίες και παραινέσεις, προσδίδει ιδιαίτερη σημασιολογία στο παραμύθι, τονίζοντας  έμμεσα τη γενικότερη προσπάθεια, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του πολίτη από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Ας διαβάσουμε το παραμύθι

Για να διαβάσετε το παραμύθι πατήστε το κάτωθι link

https://www.yumpu.com/xx/document/read/65274527/-/2

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr