ΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑ

Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά επιστρέφοντας στο σχολείο

Το κουδούνι του σχολείου χτυπά ξανά και τα παιδιά επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες και τα θρανία. Πέρα από τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν για την πρόληψη έναντι του κορονοϊού, καλό είναι να γίνονται κάποιοι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι για την καλή υγεία των παιδιών.

Εξέταση αίματος: ίσως η πιο απαραίτητη εξέταση για την υγεία των παιδιών, καθώς μας βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση ποικίλων αιματολογικών – μεταβολικών – ενδοκρινολογικών νοσημάτων ή διαταραχών, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οφθαλμολογικός έλεγχοςμπορεί να αναγνωρίσει παθολογικές καταστάσεις που ενδεχομένως έχουν ως συνέπεια προβλήματα όρασης, επηρεάζοντας τη σχολική επίδοση των μαθητών. Ο έλεγχος περιλαμβάνει εξετάσεις για αχρωματοψία ή δυσχρωματοψία, μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, αμβλυωπία ή στραβισμό.

Οδοντιατρικός έλεγχος: η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη, ώστε το παιδί να εξεταστεί για τυχόν φλεγμονή στα ούλα, τερηδόνα ή άλλα οδοντιατρικά προβλήματα και να διασφαλιστεί η στοματική υγεία του.
Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά επιστρέφοντας στο σχολείο
Έλεγχος ακοής: ο έλεγχος είναι απαραίτητος προτού ένα παιδί πάει στην πρώτη τάξη του σχολείου. Παρόλο που τα παιδιά με προβλήματα ακοής έχουν ήδη διαγνωστεί, είναι καλύτερο να γίνει ένας επανέλεγχος, ο οποίος είναι απαραίτητος και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Καρδιολογικός έλεγχος: σκοπός αυτού του ελέγχου, είναι να ανιχνεύσουμε κληρονομικές / εκ γενετής παθήσεις (όπως η διατατική μυοκαρδιοπάθεια), που δεν έχουν εκδηλωθεί με συγκεκριμένα συμπτώματα ή που τα συμπτώματα είναι ήπια και έχουν περάσει απαρατήρητα.

Παιδοορθοπαιδική κλινική εκτίμηση: για τον έλεγχο τυχόν ανωμαλιών του σκελετού και του μυϊκού συστήματος, καθώς και την ανίχνευση παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.
Έλεγχος αρτηριακής πίεσης: μετά την ηλικία των τριών ετών, η αρτηριακή πίεση πρέπει να μετριέται κάθε χρόνο και να αξιολογείται σύμφωνα με τους πίνακες των φυσιολογικών τιμών με βάση την ηλικία, το φύλο και το ύψος του παιδιού.

Εμβόλια: ελέγξτε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας, ώστε να γνωρίζετε ποια εμβόλια πρέπει να γίνουν πρώτη φορά και ποια να επαναληφθούν.

http://citykidsguide.com