ΣΧΟΛΕΙΟ

Όπως όλα δείχνουν Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου

“Κλείδωσε” η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία μετά από τρεις μήνες τηλεκπαίδευσης. Το θρίλερ με την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οδηγείται στο τέλος του καθώς όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις έχουν παρθεί και πλέον αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις από πλευράς της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και εν συνεχεία να δοθεί το οριστικό πράσινο φως από το Υπουργείο Παιδείας.

1η Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας

Η δια ζώσης επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων μετά από σχεδόν τρεις μήνες τηλεκπαίδευση ήταν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr, η επιτροπή των Ειδικών προβληματιζόταν έντονα για το αν οι τάξεις θα έπρεπε ανοίξουν σταδιακά, με τη Γ΄ Λυκείου και τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021 να προηγούνται της επιστροφής στα θρανία ή αν θα ληφθεί απόφαση για «οριζόντιο» άνοιγμα όλων των τάξεων.

Η 1η Φεβρουαρίου φαίνεται πλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε όλες τις τάξεις, καθώς απορρίφθηκε οριστικά το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων;

Τα καταστήματα επαναλειτούργησαν από χθες 18 Ιανουαρίου και οι ειδικοί θέλουν να δουν πώς θα κινηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ποια θα είναι τα ημερήσια κρούσματα για τουλάχιστον 15 μέρες παράλληλης λειτουργίας εμπορίου και σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η αγορά θα ξανακλείσει αμέσως.

Αν, λοιπόν, δεν καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, που θα έχει πλέον συμπληρωθεί το κρίσιμο 15μερο.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Οι πληροφορίες για άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας την 1η Φεβρουαρίου επιβεβαιώνονται και από τις δηλώσεις του  κυβερνητικού εκπρόσωπου Χρήστο Ταραντίλη  στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και σκέψη ν’ ανοίξει νωρίτερα η Γ’ Λυκείου απάντησε ότι ” Όπως έχουμε εξηγήσει, η λογική είναι να συλλέγουμε δεδομένα, να τα δίνουμε στην Επιτροπή, να εισηγείται η Επιτροπή και ν’ αποφασίζουμε.

Ας δούμε τι έχουμε  μέχρι στιγμής: Έχουν ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία κ.λπ., από την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως καταλαβαίνετε, όσον αφορά, τουλάχιστον, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και σε συσχετισμό με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε σχέση με το άνοιγμα των δημοτικών.

Θέλουμε ν’ ανοίγουμε με ασφάλεια, λαμβάνοντας αποφάσεις εβδομάδα-εβδομάδα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα χρειαστεί μία περίοδος να συλλέξουμε τα δεδομένα, με τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει με το άνοιγμα λιανεμπορίου και των δημοτικών σχολείων και στη συνέχεια, αφού πάρουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις.”

ΠΗΓΗ:infokids.gr