OLD HELLO 2

Πέντε θεματικά πάρκα στην Αττική για παιχνίδι και δραστηριότητες στη φύση

Το παιχνίδι και οι δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από νέα ερεθίσματανα, οξύνουν τις αισθήσεις τους, καλλιεργούν τη φαντασία και απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφρασή τους.

Το CKG προτείνει πέντε θεματικά πάρκα για ξέγνοιαστες στιγμές, που δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ζήσουν όμορφες στιγμές, δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πάρκο Δεινοσαύρων

Μία έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα και αναπαραστάσεις δεινοσαύρων, των ζώων εκείνων που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα, που απλώνεται σε μία έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Κάνοντας μια βόλτα στους άλλους χώρους του Πάρκου θα συναντήσετε αμπελώνες, σπάνιες μονάδες οινοποίησης, αλώνια, νερόμυλο, ξυλόφουρνο, και μπορείτε να λάβετε μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας
2ο χλµ. Νέας Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, (Ντάρδεζα) Κερατέα
Tηλ. 2299067953 2103637201
Email: [email protected]

πάρκο δεινοσαύρων

Farma Moo

Τι θα λέγατε για μια μέρα σε μία φάρμα; Στη Farma Moo μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας περιβολάκι, φυτεύοντας φρούτα και λαχανικά που θα επιλέξετε εσείς, αλλά και να γνωρίσετε από κοντά διάφορα ζώα.

Στα σύνορα Διονύσου – Νέας Μάκρης, σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών, θα συναντήσετε τη Farma Moo. Τόσο κοντά στην πόλη, αλλά με τόσο διαφορετικές εικόνες, στο αγρόκτημα θα απολαύσετε τα περιβόλια, θα έρθετε σε επαφή με την αγροτική ζωή, τα ζωάκια και στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση.

Φυσικά, από αυτό το όμορφο τοπίο, μέσα στη φύση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζωάκια. Κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κατσικάκια, προβατάκια, γαϊδουράκια, άλογα, πόνι, είναι τα ζωάκια που θα γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά.

Στη φάρμα υπάρχει άπλετος χώρος για παιχνίδι, καθώς επίσης, ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακά κεφτεδάκια, χειροποίητες κοτομπουκιές, χωριάτικες πίτες, ομελέτα φούρνου με πατάτες, κ.α., απολαμβάνοντας ένα πικ νικ στη φύση με τη οικογένειά σας .

Farma Moo
Δημόσιο Δάσος Ραπεντόζας, Διόνυσος
Τηλ. 6987072816
Email: [email protected]

farma moo

Κηποπαιδεία

Η Κηποπαιδεία είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης στην Παλλήνη, όπου το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στο φυσικό περιβάλλον, μία εμπειρία που είναι αναντικατάστατη. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός με ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προσαρμόζονται ανάλογα πάντα την ηλικία του παιδιού.

Στον εξωτερικό χώρο τα παιδιά, εκτός από ελεύθερο παιχνίδι, που καλλιεργεί τη φαντασία και την έκφρασή τους, απολαμβάνουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού, αθλητικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής.

Στον εσωτερικό χώρο τα παιδιά δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στο θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη γιόγκα και το χορό, ενώ τα παιδιά μέχρι 3 ετών παίζουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα, πάντα με την παρουσία παιδαγωγών.

Τα παιδιά αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη από το παιχνίδι, όταν αυτό γίνεται με έναν δημιουργικό τρόπο, όπως αυτόν που προσφέρει ένας βιωματικός παιδότοπος. Μέσα από μία πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων,παίρνουν πρωτοβουλίες, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και την αυτοπεποίθησή τους.

Στην Κηποπαιδεία υπάρχει εστιατόριο έτσι ώστε οι γονείς να απολαύσουν τον καφέ ή ένα σνακ την ώρα που τα παιδιά παίζουν στους χώρους του δημιουργικού παιδότοπου.

Κηποπαιδεία
Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη
Τηλ. 2106033609
Email: [email protected]

kipopedia.gr

Γαϊδουροχώρα -Ελληνικό κέντρο για το γαϊδούρι

Η Γαϊδουροχώρα είναι ένα πρότυπο κέντρο εκτροφής για τα γαϊδούρια, αλλά και ένας χώρος συνεργασίας, αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους. Bρίσκεται περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια μεγάλη έκταση έξω από το Κορωπί με θέα τα βουνά.

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής (δίπλα τους) και αναζήτηση σχετικών αναφορών στη μυθολογία, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, η Γαϊδουροχώρα εμπνέει τον σεβασμό και την αγάπη για τα γαϊδούρια καθώς επίσης βοηθά ώστε να ξαναπάρουν τα γαϊδουράκια τη θέση που τους αξίζει δίπλα στον σημερινό άνθρωπο. Σημαντικό μέρος των δράσεων αφορά τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων με ανάγκη στήριξης: παιδιών, ενηλίκων ή υπερηλίκων.

Η επαφή με το γαϊδούρι έχει αποδειχτεί ευεργετική και η ενασχόληση μαζί του μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά στην αυτοεκτίμηση και ισορροπία όλων μας. Στην Ευρώπη, χρόνια τώρα, θεραπευτικά κέντρα και οργανισμοί όπως το Donkey Sanctuary, εφαρμόζουν την «ονοθεραπεία» (asinotherapy) ή αλλιώς  «υποστηρικτική θεραπεία με γαϊδουράκια» (donkey assisted therapy) που συνίσταται είτε στην από εδάφους υποστήριξη και ενδυνάμωση μέσω της επαφής και της συνεργασίας με ένα γαϊδουράκι, είτε στην εργοθεραπεία/ φυσιοθεραπεία/ ανάπτυξη δεξιοτήτων/ψυχολογική ενδυνάμωση, στη πλάτη του ζώου (κάτι ανάλογο με την θεραπευτική ιππασία). Το γαϊδουράκι θεωρείται ιδανικό ζώο για αυτή τη χρήση, λόγω του προσιτού μεγέθους του, του ιδιαίτερα υπομονετικού, ήρεμου και τρυφερού χαρακτήρα του αλλά και των ήπιων αντιδράσεων του.

Η Γαϊδουροχώρα σας υποδέχεται και σας γνωρίζει τα προστατευόμενα γαϊδουράκια της. Οι επισκέψεις είναι σχεδιασμένες για μικρούς και μεγάλους.

Γαϊδουροχώρα
Κορωπί
Τηλ. 6944616160
Email: [email protected]

γαιδουροχώρα

Adventure Park

Μέσα στο δάσος, το Adventure Park δϊνει την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ζήσουν την περιπέτεια, πάντα με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το πάρκο είναι κατάλληλο για παιδιά από 3-18 ετών και έχει ποικίλες δραστηριότητες που αντιστοιχούν στην ηλικία του κάθε παιδιού. Εναέριες διαδρομές με σκοινιά από δέντρο σε δέντρο, τοξοβολία, τραμπολίνο, τοίχος αναρρίχησης και πολλά ακόμα διασκεδαστικά παιχνίδια θα κινητοποιήσουν τα παιδιά. Ο χώρος διαθέτει καφετέρια και τραπέζια πικ νικ και είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τη δύση του ηλίου.

Adventure Park
Επαρχιακή οδός Μαλακάσας – Ωροπού, Μαλακάσα
Τηλ: 2295098335
Email: [email protected]

Adventure Park

Ένα άρθρο για: