LIFE & STYLE

Τα μυστικά για να διαλέξεις σωστά κρέατα για να σερβίρεις στην οικογένεια σου

Το κρέας δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μιας οικογένειας καθώς αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών και μια από τις σημαντικότερες πηγές σιδήρου για τον οργανισμό. Οι ορθές διατροφικές συνήθειες ενισχύουν τη φυσική  κατάσταση και εξασφαλίζουν την υγεία από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών.

Ας μιλήσουμε για το κρέας

Αν ανήκετε στην κατηγορία των καταναλωτών που κάθε φορά μπροστά στη βιτρίνα του χασάπη ψάχνετε απεγνωσμένα ποιο κρέας να διαλέξετε αξίζει να διαβάσετε μέχρι το τέλος αυτό το άρθρο και σίγουρα θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες.

Σε γενικές γραμμές το χοιρινό είναι το πιο άπαχο, το κοτόπουλο το πιο ελαφρύ, το αρνί το πιο λιπαρό και το μοσχάρι το πιο θρεπτικό κρέας.

Βασικό συστατικό για την αγορά καλού κρέατος είναι η επιλογή του χασάπη, που  πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και να ξέρετε πως κάθε του πρόταση είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε και η ποιότητα κρέατος είναι καλύτερη! Εμείς εμπιστευόμαστε χρόνια τώρα τα κρεοπωλεία ΣΙΑΚΟΣ που είναι οι ειδικοί στο κρέας. Το ποιοτικό κρέας και η προσωπική επαφή με έχουν κερδίσει και ξέρω πάντα ότι εκεί θα βρω την εκλεκτή πρώτη ύλη για απίθανα οικογενειακά τραπέζια αλλά και για το μενού της καθημερινότητας.

 

Μοσχάρι, μπιφτέκι από πρόβατο, μινι σουβλάκια χοιρινά, κοτόπουλο και σνίτσελ κοτόπουλο , χειροποίητα πανέ από φιλέτο γαλοπούλας είναι μερικές μόνο από τις καθιερωμένες μου αγορές καθώς είμαστε ιδιαιτέρως καλοφαγάδες στο σπίτι. Οι συμβουλές των κρεοπωλών και οι συνταγές που μου έχουν δώσει είναι εγγύηση και κάπως έτσι η γάστρα και η κατσαρόλα σπίτι μας “‘έχουν πάρει φωτιά” από τις απίθανες μαγειρικές μου δημιουργίες με κρέας που παράγεται από Έλληνες κτηνοτρόφους. 

Το χρώμα παίζει ρόλο

Το χρώμα του κρέατος είναι το Α και το Ω που “προδίδει” την ποιότητά του.

*Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι μοσχαρίσιο κρέας ή το μοσχαράκι του γάλακτος, τόσο πιο σίγουροι είμαστε πως αυτό το ζώο τράφηκε με γάλα. Το κρέας του οποίου το χρώμα πλησιάζει στο άσπρο είναι τρυφερό και έχει πολύ ωραία γεύση ενώ όταν είναι ροζ ή κόκκινο τότε το μοσχαράκι, από το οποίο έχει προέλθει, ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία.

*Όταν αγοράζουμε αρνί ή κατσίκι. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το αρνάκι ή το κατσικάκι του γάλακτος, αυτό που έχει τραφεί αποκλειστικά με γάλα, και είναι μικρότερο από 4 ή 5 μηνών δίνει κρέας που μοιάζει με το μοσχαρίσιο (το μοσχαράκι του γάλακτος) και είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο.

*Όταν αγοράζουμε χοιρινό κρέας πρέπει να προσέχουμε το χρώμα του να είναι απαλό ροζ . Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο και τα κόκαλα να έχουν μία απόχρωση κόκκινου.

  • Το νωπό κοτόπουλο πρέπει να έχει σάρκα σφιχτή και δέρμα φωτεινό και υπόλευκο. Τα ελεύθερης βοσκής κοτόπουλα συχνά έχουν ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα, λόγω  της διατροφής τους που περιλαμβάνει καλαμπόκι.

Πώς να διαλέξεις άπαχο κρέας

Στο φούρνο ή στη κατσαρόλα;

Για να μαγειρέψετε το κρέας, προτιμήστε ψήσιμο στο γκριλ ή σε σχάρα, ώστε να φύγει το λίπος, σωτάροντας ή ανακατεύοντας στο ψήσιμο. Τα σκληρότερα κομμάτια, τα σιγοψήνετε σε νερό ή σε σάλτσα ή τα μαρινάρετε.

Πόσο κρέας πρέπει να τρώνε τα παιδιά;

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr