ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To UΤech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου καλωσορίζει τη νέα χρονιά με online εργαστήρια

Για νέους και νέες ηλικίας 12-18 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες εφαρμογές

Το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου καλωσορίζει τη νέα χρονιά με online εργαστήρια για νέους και νέες ηλικίας 12-18 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες εφαρμογές της στους τομείς της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.
Στόχος όλων των εργαστηρίων του UTech Lab είναι να προσφέρουν ερεθίσματα και να εμπνεύσουν τους νέους/ες να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνουν την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί.
Οι μαθητές συμμετέχουν στο εργαστήριο εξ αποστάσεως από τον χώρο τους με την χρήση της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, Webex. Το μόνο προαπαιτούμενο είναι ένας υπολογιστής και σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, ιστοσελίδες με HTML, CSS και JavaScript, παιχνίδι διαδραστικής αφήγησης, φωνητικές εφαρμογές για τον δικό τους εικονικό βοηθό (Virtual Assistant) και πολλά άλλα!

Τα εργαστήρια που προσφέρει το Utech Lab

τον Ιανουάριο είναι:

Virtual Reality: Παράθυρο στον εικονικό κόσμο

-Front-End Web Development

-Text Adventure

Κατασκευάζοντας Voice Applets

-2D animation

-Python 1: Εισαγωγή στην Python

-Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη

-Web Programming

-3D Printing

Η κράτηση είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469662, 210 9469663, 210 9469620 και 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 ‒ 16:30.

Μπορείτε να δείτε τα Online εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ.

Το UTech Lab δημιουργήθηκε το 2013 με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η δημιουργία του UTech Lab βασίστηκε σε Αμερικανικά πρότυπα προγράμματα όπως το “You Media Teen Space Project” της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Σικάγο και στο “Fabrication Lab Project” του Πανεπιστημίου MIT. To UTech Lab δέχεται 5.000-6.000 επισκέπτες τον χρόνο, ηλικίας 12-18 ετών και επικεντρώνεται στην υλοποίηση εργαστηρίων Νέων Τεχνολογιών. Όλα τα προγράμματα του UTech Lab προσφέρονται δωρεάν. Από τον Απρίλιο του 2020 τα περισσότερα εργαστήρια προσφέρονται διαδικτυακά (online).

ΠΗΓΗ:childit.gr