ΘΕΑΤΡΟ

3 animation που εξηγούν τι είναι ο αυτισμός και ποια είναι τα χαρίσματα των αυτιστικών παιδιών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και θέλοντας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα παιδιά με αυτισμό δεν παρουσιάζουν μόνο δυσκολίες στην επικοινωνία αλλά έχουν και πολλά χαρίσματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απομονώνται από τα υπόλοιπα παιδιά, σας προτείνουμε 3 εξαιρετικά animation.

Αξίζει να παρακολουθήσετε  τα τρία αυτά ταινιάκια παρέα με τα παιδιά σας και να εν συνεχεία να κάνετε μαζί τους μια συζήτηση για τον αυτισμό και για το πώς θα πρέπει να προσεγγίζουν παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού είτε στο σχολικό είτε στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Μέσα από αυτά τα ολιγόλεπτα φιλμ τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι τα παιδιά με αυτισμό δεν έχουν μόνο δυσκολίες, αλλά και χαρίσματα και εξαιρετικές ικανότητες.

Τα 3 animation για τον αυτισμό που ΠΡΕΠΕΙ να δει κάθε παιδί

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την Ακαδημία των Ειδικών, μια μικρού μήκους animation ταινία η οποία δείχνει με εναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν.

 

Εξίσου όμορφο είναι και το “Ταξίδι της Μαρίας” που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Miguel Gallardo πατέρας ενός κοριτσιού με αυτισμό. Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός . «Η Μαρία από την πρώτη στιγμή ήταν η χαρά του σπιτιού μας, αλλά δε μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι κάτι συνέβαινε», ξεκινά την αφήγησή του ο μπαμπάς της Μαρίας.

To “Aυτισμός: Μια ιστορία φιλίας” είναι ένα ταινιάκι που δημιουργήθηκε από την ομάδα Ειδικής Αγωγής “Μαθαίνουμε κι αλλιώς”. Η Νεφέλη δεν γνωρίζει τι είναι ο αυτισμός αλλά αποφασίζει να προσεγγίσει τον Γιάννη, προκειμένου να τον γνωρίσει καλύτερα. Και τα καταφέρνει!!!

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr