OLD HELLO 2

4+1 μέρη στην Αθήνα για ποδήλατο

Η ζωή μου, ένα ποδήλατο: 5 μέρη στην Αθήνα για να μάθει το παιδί καταπληκτικές ορθοπεταλιές!

Επισκεφθείτε 5 μέρη που προτείνει το CKG στην πρωτεύουσα με άφθονο χώρο, άφθονο πράσινο και απίθανες διαδρομές, παράγοντες που συνιστούν αυτή την εμπειρία αξέχαστη και μοναδική για παιδιά και γονείς! Φυσικά, πάντα κατά νου, ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα προστατεύσει μικρούς και μεγάλους από ανεπιθύμητες… συναντήσεις με το έδαφος!

1. ΟΑΚΑ – Μαρούσι

Ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου είναι ό,τι πρέπει για μαθήματα ποδηλασίας καθώς έχει άπλα, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και δεν έχει χώμα και λακούβες. Μπορεί να σας φαίνεται κάπως μονότονη αυτή η κυκλική διαδρομή, αλλά αν δεν δοκιμάσετε να ξεκινήσετε το σπορ σε έναν ασφαλή χώρο, δε θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε πιο προχωρημένες διαδρομές! Επίσης, η πρόσβαση είναι πανεύκολη, ενώ μία τέτοια βόλτα συνδυάζει τρία μοναδικά στοιχεία: τον αττικό ουρανό μέσα από τις διάσημες, πλέον, αψίδες του Καλατράβα, την απεραντοσύνη… τσιμέντου για τις πρώτες πεταλιές και την πέριξ ιστορικότητα σε έναν χώρο, όπου συγκλίνουν ανέκαθεν όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα!
Λεωφόρος Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη, Μαρούσι, 2106834060

2. Πολυτεχνειούπολη – Ζωγράφου

Στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου έχουν φτιάξει εδώ και μερικά χρόνια έναν ωραίο ποδηλατόδρομο μήκους 4 km, ο οποίος τη διασχίζει από τη μια άκρη ως την άλλη (από την είσοδο στην Κατεχάκη έως την άλλη είσοδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου) και έχει σημεία ιδανικά για αρχάριους και παιδιά. Είναι όμορφη διαδρομή για να την κάνει κάποιος το απογευματάκι. Ωραία διαδρομή επίσης, αλλά αρκετά πιο επίπονη, είναι και η διαδρομή μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, επίσης στου Ζωγράφου, αλλά έχει αρκετές ανηφόρες και άρα προσφέρεται για πιο προχωρημένους!
Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου, 2107721000

3. Άλσος Συγγρού – Μαρούσι 

Μία όμορφη διαδρομή μέσα στο Δασόκτημα, ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο. Το Κτήμα Συγγρού, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Κάνετε την επόμενη ποδηλατάδα (ή περίπατο) και όσο πιο βαθιά περιηγηθείτε στα μονοπάτια του, τόσο πιο έντονα θα νιώσετε την ισχυρή και ανέγγιχτη από ανθρώπινες παρεμβάσεις, παρουσία της φύσης. Είναι γεμάτο μονοπάτια και κυκλικές διαδρομές, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Δεν κινδυνεύετε από αυτοκίνητα και μπορεί να γίνει τόπος γνωριμίας και συναναστροφής και με άλλους γονείς που έχουν πιάσει για τα καλά το πετάλι μαζί με τα παιδιά τους. Προσοχή όμως, ακολουθείτε μόνο τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια και δεν ανοίγετε καινούρια. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ποδηλασίας σημαντικό κομμάτι της χλωρίδας του Δάσους έχει μειωθεί, οπότε ο σεβασμός σε έναν τόσο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου είναι σημαντικός και επιβεβλημένος.
Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2108066319 (Φίλοι Δάσους Συγγρού)

4. Τατόι – Πάρνηθα

Ένας ιστορικός, φυσιολατρικός και αρχιτεκτονικός παράδεισος μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τις βόλτες σε δύο ρόδες. Έχει πολλά μονοπάτια και διαδρομές που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις αντοχές και τον βαθμό εξοικείωσης του παιδιού με το άθλημα. Πυκνή βλάστηση, ήπιες κλίσεις, ξενάγηση και περιήγηση στα κτίρια του βασιλικού κτήματος και στα ανάκτορα είναι λίγα από τα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε σε μία Κυριακάτικη 3ωρη απόδραση. Στις προτεινόμενες διαδρομές, μπορείτε να επισκεφθείτε την πηγή Κιθάρα. Η διαδρομή  προσφέρει μία εξαιρετική θέα στο λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς, οπότε παρατείνετε την παραμονή σας, οργανώνοντας και ένα πικ-νικ που θα είναι η ιδανική κατάληξη μιας κουραστικής, αλλά πολύ ευχάριστης ημέρας!
6975947248 (Σωματείο Φίλων Κτήματος Τατοΐου)

5. Άλσος Στρατού – Γουδή

Ένα πανέμορφο, ήσυχο περιβάλλον με μονοπάτια και διαδρομές ιδανικά για αρχάριους ποδηλάτες και παιδιά. Το Άλσος ανήκει στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, με την απίστευτη έκταση των 965 στρεμμάτων. Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης, τις λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη, πολύ κοντά στη λεωφόρο Κηφισίας και σε δύο σταθμούς του μετρό, δεν παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και προσφέρεται για άφθονο παιχνίδι. Μεγάλο τμήμα του άλσους καλύπτεται από εκτάσεις με γρασίδι και μπορείτε να τρέξετε, να παίξετε και να κάνετε πικ-νικ αν θέλετε. Παράλληλα, οι μεγάλοι πεζόδρομοι κατά μήκος του άλσους και η μεγάλη αναξιοποίητη επιφάνεια πίσω από την Γλυπτοθήκη, προσφέρονται για αρκετά χιλιόμετρα ποδηλάτου.
Λεωφόρος Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κατεχάκη, 2107709855

http://citykidsguide.com