OLD HELLO, OLD HELLO 2

4 καλοί λόγοι για να βρεθείτε τον Νοέμβριο με τα παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής

Μπορεί το επόμενο διάστημα να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο αναφορικά με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες θα έχουμε την δυνατότητα να παραβρεθούμε, όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι θα χάσουμε την αισοδοξία μας και θα σταματήσουμε να κάνουμε πλάνα.

Ένα από αυτά είναι αναμφίβολα να επισκεφθούμε για ακόμα μία σεζόν το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τον φετινό χειμώνα και από αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα παιδιά!

Έρχεται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (14 – 22.11)

Το αγαπημένο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (14 – 22.11.2020) έρχεται φέτος διαδικτυακά στο www.athicff.com σε μια digital εκδοχή, με πιο διευρυμένο πρόγραμμα από κάθε άλλη χρονιά. Ταξιδεύοντας από ένα απομονωμένο σχολείο στα Ιμαλάια μέχρι το πιο ανέλπιστο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Νότια Αφρική, συστήνει στους θεατές του καθημερινούς αλλά αξέχαστους ήρωες όλων των εθνικοτήτων, φύλων και φυλών. Με την επιστροφή των δημοφιλών ενοτήτων Μικρά για τα Μικρά και Ζωηροί φίλοι (για παιδιά έως 8 ετών), την έμφαση σε ταινίες με θέματα από το περιβάλλον ως το σκέιτ, τα εγκαίνια μιας ζώνης θρίλερ για εφήβους, αλλά και άλλες διαδικτυακές δράσεις, το φετινό Φεστιβάλ ετοιμάζεται να προσφέρει συναρπαστική ψυχαγωγία, καθώς ανοίγει διάλογο με τα παιδιά όλης της Ελλάδας για τα πιο ενδιαφέροντα και επίκαιρα ζητήματα που τα απασχολούν. Το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παραγωγή: Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Συμπαραγωγή: Neda Film – ΜΜΑ.

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο με Pastoral Project (από 29.11)

Οι πρωινές κυριακάτικες συναυλίες, τις οποίες έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι, αποτελούν πλέον καθιερωμένο θεσμό του Μεγάρου. Η αυλαία ανοίγει τον Νοέμβριο (29.11.2020) με το Pastoral Project που βασίζεται στην «Ποιμενική» Συμφωνία του Ludwig van Beethoven. Με αφορμή τις «ιδέες» της, τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον ομώνυμο διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας, θα δουν τα έργα τους να προβάλλονται σε αυτή την κυριακάτικη πρωινή συναυλία, στην οποία η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει τη διάσημη σύνθεση του σπουδαίου μουσουργού. Την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση έχει αναλάβει η Σοφία Τοπούζη. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου, ένας από τους πιο αξιόλογους μαέστρους της γενιάς του.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα Νοεμβρίου (από 1.11)

Τον Νοέμβριο (1.11.2020) παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλα είναι όπερα!», μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι θα μάθουν τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται σε μια σκηνική παραγωγή. Το πρότζεκτ βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία, ενώ την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ Σοφία Τοπούζη. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση, σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς και Αντιγόνη Ψυχράμη καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Καλύβας. Τη μουσική προετοιμασία και συνοδεία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου συμπληρώνεται για το 2020 από το μουσικoκινητικό εργαστήριο για παιδιά Boomwhackers! (15.11 & 6.12.2020) που περιλαμβάνει δύο διαφορετικά τμήματα: το πρώτο απευθύνεται σε ηλικίες από 6 έως 8 ετών, και το δεύτερο από 9 έως 12 ετών. Οι μουσικοί σωλήνες boomwhackers μετατρέπονται με τη βοήθεια της ομάδας Novel Vox όχι μόνο σε πολύχρωμα σπαθιά, ατίθασα άλογα, μαγικά ραβδάκια και ανθρωπόμορφα δέντρα, αλλά και στα πιο πρωτότυπα μουσικά όργανα, σε ένα εργαστήριο για παιδιά στο οποίο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

ΠΗΓΗ:infokids.gr