ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

5 εκπληκτικά πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν περπατάς 30 λεπτά κάθε μέρα

5-εκπληκτικά-πράγματα-που-θα-συμβούν-στ

Ας είμαστε ειλικρινείς: Μπορείτε εύκολα να περάσετε 30 λεπτά την ημέρα στο Instagram ή το Facebook, αλλά όχι να γυμναστείτε ή να περπατήσετε. Αφήστε, λοιπόν, στην άκρη το τηλέφωνό σας και εκμεταλλευτείτε αυτό τον χρόνο για να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά.

Υπάρχουν 5 εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα σας αν ξεκινήσετε να περπατάτε 30 λεπτά τη μέρα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Θα κάψετε περίπου 150 θερμίδες

Ανάλογα με το βάρος και την ταχύτητά σας, είναι πιθανό να κάψετε περίπου 150 θερμίδες κάθε φορά που περπατάτε για μισή ώρα. Μην ανησυχείτε λοιπόν γι’ αυτό το επιπλέον μπισκότο που φάγατε μετά το γεύμα -θα το κάψετε!

Θα μειωθούν οι κιρσοί στα πόδια σας

Το συχνό περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της εμφάνισης κιρσών. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα σωστά αθλητικά παπούτσια πριν ξεκινήσετε, ώστε να αποτρέψετε τυχόν τραυματισμούς και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Θα βελτιωθεί η διαδικασία της πέψης

Ύστερα από ένα βαρύ γεύμα, μην καταλήξετε στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Ένα περπάτημα 30 λεπτών θα σας βοηθήσει να χωνέψετε πιο εύκολα και να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά.

Θα νιώσετε πιο δημιουργικοί

Ξέρετε τι ΔΕΝ σας κάνει δημιουργικούς; Άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς στην τηλεόραση. Σηκωθείτε από τον καναπέ! Πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια και πάρτε το σημειωματάριο μαζί σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα «κατεβαίνουν» οι δημιουργικές ιδέες όταν είστε εν κινήσει και «καθαρίζει» το μυαλό σας.

Θα τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες

Κάτι άλλο που μπορείτε να πάρετε μαζί σας σε αυτή τη βόλτα: το κινητό τηλέφωνο! Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που περπατάτε για να κλείσετε επιτέλους αυτό το ραντεβού στον οδοντίατρο που συνεχώς αναβάλλετε ή τηλεφωνήστε σε φίλους και συγγενείς που έχετε να δείτε καιρό.

http://infowoman.gr